Всяко едно правителство трябва да бъде винаги готово да подаде

...
Всяко едно правителство трябва да бъде винаги готово да подаде
Коментари Харесай

Всяко едно правителство трябва да бъде готово да подаде оставка, смята Джамбазки

„ Всяко едно държавно управление би трябвало да бъде постоянно готово да подаде оставка, в случай че има причина за нея. Причините това държавно управление да не го прави са доста. Голяма част от протестиращите меко казано не харесват Бойко Борисов. Oпитът му да им се хареса е политическа неточност ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

Той изясни, че диалогът сред съдружните сътрудници не е нарушен.

„ Г-н Борисов се извини, че не бе предизвестил Валери Симеонов за поисканите оставки на министри от кабинета. Ние постоянно сме имали безусловно поредна позиция във връзка с Движение за права и свободи. Тази политическа мощ е противоконституционна. Тези, които в този момент стачкуват против Движение за права и свободи, свиваха устни и твърдяха, че ние сме хора, които не схващат демократичния темперамент на тази партия ”, изясни евродепутатът.

Той подсети и „ историческото съглашение ”, подписано сред представители на сегашната партия „ Демократична България ” и Движение за права и свободи. „ Те пиха кафе дружно и това беше исторически компромис. Тогава водач на Движение за права и свободи бе Лютви Местан ”, напомни Джамбазки. 

Евродепутатът разяснява и студения запас. „ Винаги сме имали своята позиция срещу него. Времето му пристигна. Най-сетне ГЕРБ схванаха, че не би трябвало да се вършат взаимни отстъпки с Движение за права и свободи ”.

Джамбазки изрази мнение, че позицията на Американското посолство по отношение на обстановката в страната се отнася доста повече към газопреносните мрежи, в сравнение с към върховенството на закона. „ Това е техен геополитически интерес и те си го следват. По-скоро споделиха, че не желаят да се строи една от тръбите, а да се построи другата ”, уточни той.

„ Аз не виждам друга допустима политическа настройка, която да има нашите хрумвания. Не мога да си показва ръководство с Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи. Няма по какъв начин да се случи ”, сподели евродепутатът. И добави, че „ мненията във връзка с правосъдната власт не са работа на политици ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР