Всяко едно лекарство преди да се появи на пазара минава

...
Всяко едно лекарство преди да се появи на пазара минава
Коментари Харесай

Акад. проф. Трайков за COVID-19: Тази гадост се предава много лесно

Всяко едно лекарство преди да се появи на пазара минава през две съществени оценки – положителни резултати и оценка на риска. Това съобщи в телевизионно предаване неврологът акад. проф. Лъчезар Трайков, който е ректор на Медицинския университет-София.

"Ние знаем кои са ограниченията, които стопират разпространяването на COVID-19. Те са простички, не ни харесват. Но тази гнусота се предава доста елементарно. Мерките са сигурни. Много е мъчно. Дори аз пребивавам с чувство на нерешителност. Когато ти кажат, че си Коронавирус позитивен, няма по какъв начин да не се притесниш.

Притеснително е, че пораства броят на жертвите. Аз като доктор съм подготвен да направя всичко, с цел да не умират хора. Ако вследствие на ограниченията смъртността падне, аз ще съм удовлетворен.

От едната страна са лекарите, в чиято преценка аз не се колебая, от другата са управниците, които преценят дали ще издържи страната ", сподели още акад. проф. Лъчезар Трайков.

"Всяка една молекула, която влиза в организма има ранни и късни резултати. Ние сме под голям стрес. Всички чакат с голямо неспокойствие и вяра появяването на лекарство против COVID-19. Ако не се появи лекуването, ние ще сме изправени пред обстановката, в която живеехме напролет ", добави той.

"Не желая да сатанизирме тази болест. Натрупваме опит ", уточни той.

Акад. проф. Трайков изключи версията, че медикаментите, употребявани против COVID-19, се употребяват с комерсиална цел. "Моралът ми не го позволява. Може да се окаже, че тази ваксина избавя в действителност.

Имам доста другари, които са извънредно сериозни, само че чакат имунизацията. Самото разработване на ваксина не е огромна философия. Създава се, тества се. Новата молекула се гледа през лупа. Това, че е бързо основана кара самите откриватели да са по-прецизни. Всяка компания носи отговорността си ", изясни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР