Всяко дете ще ви каже, че да забраните нещо е

...
Всяко дете ще ви каже, че да забраните нещо е
Коментари Харесай

Не е за вярване, че тези неща, част от ежедневието ни, са забранени в някои страни!

Всяко дете ще ви каже, че да възбраните нещо е сигурен метод да го извършите забавно. Въпреки това някои държавни управления по света в избран миг са видели в възбраните елементарен излаз от проблемите си, написа obekti.bg, базирайки се на MentalFloss.
1. Гърция: компютърните игри

През 2002 година Гърция взема решение да забрани всички електронни игри. От конзолите до пасианса: всичко попада под възбраната. Законът е бил умислен против интернет хазарта, само че дефиниран прекомерно неразбираемо. Властите се оказват неспособни да разграничат безобидните видео игри от незаконните хазартни машини. След бурни митинги локален правист потвърждава, че законът е неконституционен. И въпреки още да съществува, в никакъв случай не е бил прилаган.

2. Китай: пътуването във времето

Разбира се, не самото пътешестване, а изобразяването му на екрана. В началото на 2011 година китайската медийна администрация декларира, че пътуването във времето не е неразрешен сюжет в киното и малкия екран, само че... Телевизионните поредици, включващи пътешестване във времето явно са станали толкоз известни в Китай, че държавното управление взема решение да ги ограничи с аргумента, че те " основават легенди, имат чудовищни и странни сюжети, употребяват нереални тактики и даже насърчават феодализъм, поверие, предразсъдък и религия в прераждането "...

3. Русия: стилът " емо "

През 2008 година в границите на документ, наименуван " Държавна тактика в областта на духовното и етическо обучение " Русия има намерение да ограничи рисковите трендове измежду младежите, каквато е емо културата. Документът разказва емотата като младежи с металически колани, лакирани нокти, пиърсинг по лицето, боядисани в черно коси и скриващи очите бретони; изповядваща " отрицателна идеология ", която окуражава депресията, общественото отчуждение и самоубийството. Резултатът: бурни митинги на емо младежи в Русия и по целия свят.

4. Китай: прераждането

Не можете да търсите прераждане, в случай че нямате позволение от китайската страна. Живите превъплъщения на буда са значим детайл в тибетския будизъм. Всяко прераждане на тибетски буда би трябвало да бъде удостоверено след подаването на специфична молба за утвърждение до китайските управляващи. Законът е опит за понижаване на въздействието на Далай Лама и ограничение на будистката общественост.

5. Куба: мобилните телефони

По време на ръководството на Фидел Кастро малко на брой жители имат мобилни телефони - не тъй като са скъпи, а тъй като са неразрешени. Само работещите в задгранични компании и високопоставените членове на партията могат да имат такива. Кастро пази възбраната с аргумента, че ограничаването е част от " нужните жертви " в " борбата на концепциите " със Съединени американски щати. През 2008 година, когато Раул Кастро поема ръководството на страната, възбраната е анулирана и макар високите цени доста хора се втурват към магазините, за купят първия си мобилен телефон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР