Всяко дете ще има възможност да учи в среда с

...
Всяко дете ще има възможност да учи в среда с
Коментари Харесай

С над половин милиард лева оборудват всички училища у нас със STEM кабинети

Всяко дете ще има опция да учи в среда с съвременно съоръжение и да работи с бързо разрастващите се технологии . За задачата всички държавни или общински учебни заведения ще бъдaт оборудвани със STEM кабинети, без значение в кое обитаемо място се намират.

Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в приветствието си до шефовете на учебни заведения , които се включиха в работна среща , отдадена на създаване на STEM центрове в просветителните институции. На форума в зала 1 на Националния замък на културата те получиха насоки от Министерството на образованието и науката /МОН/ за реализация на концепциите си за рационализация на учебната среда по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Проф. Пенов прикани за дейно и икономично потребление на плануваните над половин милиард лв. . Той изясни, че няма предложени от министерството публични организации или търговски сдружения, а всичко ще бъде в ръцете на шефовете и педагогическите експерти в учебните заведения.

„ Обединявайки просвета, технологии, инженерство и математика, STEM образованието дава на учениците задълбочено познание за света. Убеден съм, че преподаването посредством новаторския способ ще възпламени у учениците искрата да изследват и опитват, а усвояването на разнородни принадлежности за разбор ще ги приготви за специалностите на бъдещето и ще им даде опция да се оправят с комплексните проблеми на актуалния свят “ , съобщи вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, който бе измежду формалните посетители на форума.

Президентът Румен Радев изпрати одобрение до участниците в работната среща , като прикани да се възползват целеустремено и рационално от програмата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР