Всяко човешко същество е уникална вселена, но психолозите, които имат

...
Всяко човешко същество е уникална вселена, но психолозите, които имат
Коментари Харесай

13 психологически трика, които ще работят на всеки

Всяко човешко създание е неповторима галактика, само че психолозите, които имат деликатно око за елементи, не престават да откриват нови поведенчески модели, за които се счита, че са вкоренени в нашето детство и могат да бъдат приложени за всеки.

Решихме да споделим тези потребни трикове за логика на психиката. Може би те ще повлияят позитивно на вашите отзивчиви умения и ще улеснят живота ви по някакъв метод.

За да разберете дали човек ви харесва, изберете дума и всякога, когато употребява тази дума или изречения със синонимични думи, кимайте и се усмихвайте. Ако той / тя ви харесва, гледайте го / нея да стартира да употребява думата от самото начало.

Искате ли хората да одобряват думите ви съществено? Всеки път, когато им кажете нещо, кажете, че майка ви или татко ви ви е научил на това. Хората са склонни да имат вяра на препоръките на родителите по своята същина.

Станете висш първенец на „ Камък, ножица хартия “! За да спечелите в игратата, тъкмо преди да я играете, задайте случаен въпрос на съперника си. През множеството време обърканият ви другар ще избира „ ножица “.

Ако желаете хората да се съгласят с вас , просто кимайте и поддържайте контакт с очите, до момента в който говорите. Знакът „ кимване “ значи „ всичко, което споделям, е правилно “. Плюс това, следвайки моделите на обществено държание, хората са склонни да кимат в отговор.

Пожелавали ли сте си в миналото метрото да не е толкоз препълнено заран? На препълнени места гледайте тъкмо пред вас, в посоката, в която вървите. Ще бъдете впечатлени да наблюдавате тълпата безусловно да ви отстъпва. Този трик е доста елементарен за пояснение: тук-там с доста хора сме склонни да гледаме другите хора в очите, с цел да знаем в коя посока върви някой и да се отдръпваме с цел да не се сблъскаме.

Ако избрана ария е заседнала в главата ви и бихте желали да я забравите, пробвайте се да помислите за края на песента. Според резултата на Zeigarnik, нашият мозък има наклонност да помни нещата, които сме оставили незавършени. Така че, в случай че мислите за края на досадната зациклила мелодия, ще можете да я извадите от главата си.

Искате ли децата ви да ядат броколи? Продължете и ги попитайте дали желаят две или пет стръка броколи, вместо да ги питате дали желаят броколи. По този метод сте избрали броколи за техния обяд, само че те усещат, че в действителност са взели лично решение. Можете да употребявате еднакъв остарял трик в разнообразни обстановки.

Ако имате възприятието, че някой ви следи , просто се прозявайте и се огледайте. Ако някой в действителност ви дебне, той също ще се прозяе, защото прозяването е мощно заразно.

Вашият другар най-вероятно ще ви помогне да носите, да речем, кутия с вашите неща, в случай че продължите да говорите, до момента в който предавате кутията. Повечето хора даже няма да виждат, че им подавате нещо и ще го вземат. Въпреки това някои хора, които са по-внимателни и по-малко близки до вас, може да се объркат много.

Ако знаете, че ще се ръкувате с някого , уверете се, че ръцете ви са задоволително топли. Топлите ръце предизвикват другарска атмосфера, до момента в който студеното здрависване ще провокира противоположния резултат.

Каквото и да е споделил вашият другар, перифразирайте го и го кажете още веднъж. Човекът, който беседва с вас, подсъзнателно ще получи чувството, че сте в действителност страховит слушател. Просто не прекалявайте с парафразирането.

Ако желаете някой да ви помогне, започнете фразата си с думите „ Имам потребност от вашата помощ … “ Хората ненавиждат да се усещат отговорни и по тази причина няма да могат да откажат да оказват помощ.

Ако вярвате, че човек не ви харесва , попитайте дали можете да заемете неговия молив или писалка. От една страна, хората са склонни да не оказват помощ на тези, които не харесват, само че въпреки това, това е толкоз дребна услуга, че вашият „ злобар “ най-вероятно няма да може да каже „ Не “. В последна сметка той ще стигне до заключението, че не сте толкоз зле.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР