Всяко четвърто дете в България отива всяка сутрин на училище

...
Всяко четвърто дете в България отива всяка сутрин на училище
Коментари Харесай

Психолог: Всяко 4-то дете всяка сутрин отива на училище със страх

Всяко четвърто дете в България отива всяка заран на учебно заведение със страха и напрежението, че може да му се случи нещо. Това сподели психологът Иван Игов в изявление за „ Фокус “ във връзка със случаите на експанзия и принуждение от страна на младежи и ограниченията за справяне с казуса. „ Хубавата вест е, че в действителност ние ставаме по-чувствителни към тези тематики.

Статистиката демонстрира, че в последните 5-6 години нещата не са се трансформирали. Но неприятната вест е, че остават в доста висок %. Тормозът, който е висшата форма на принуждение и значи, че едно дете е подложено на принуждение най-малко един път седмично, остава висок. В България той е сред 25 и 27%, което значи, че всяко четвърто дете отива всяка заран на учебно заведение със страха и напрежението, че може да му се случи нещо “, изясни Иван Игов.

„ Това, което е още по-неприятното е, че случаите започнаха да стават по-драматични, в това число и убийства, които са осъществени от малолетни и случаи, които се записват и по-късно пускат в обществените мрежи. Все повече се повиша процентът на насилието в интернет посредством обществени мрежи и мобилна телефония.

Така че като цяло броя на тези случаи не е станала кой знае какъв брой висока, само че те стартират в действителност да стават социална опасност, тъй като доста деца отиват на учебно заведение със боязън, а управляващите, както и цялото общество като че ли няма механизма да се оправи с това “, уточни още той.

Психологът регистрира, че агресорите стартират да се хвалят с това, което вършат, без да имат възприятието за виновност или възприятието, че правят демонстрация, която е в разрес с публичните порядки. „ Интернет стартира от ден на ден и повече да се трансформира в място, където децата се пробват да покажат своята характерност и своето разграничение.

Докато едно време можеше да се похвалиш единствено на приятелите, на съучениците, в този момент можеш да се похвалиш на целия свят, когато пуснеш нещо такова.

Но неналичието на сензитивност към това, че този клип демонстрира изтезание, страдалчество на друго дете в действителност е притеснителна наклонност, което значи, че възприятието на емпатия, възприятието на съпричастност в децата стартира да закърнява “, означи Иван Игов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР