Всяко българско дете заслужава достъп до качествено образование. Това заяви

...
Всяко българско дете заслужава достъп до качествено образование. Това заяви
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Няма развитие без най-ценния капитал на една държава – нейния народ

Всяко българско дете заслужава достъп до качествено обучение. Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България” Елена Йончева на среща с жители в Пловдив. Тя попита Европа ли е - когато 1,5 млн. живеят под прага на бедността, най-вече възрастни и млади фамилии, и когато огромна част от българските деца нямат достъп до обучение. По думите й десетки учебни заведения са затворили порти и има обитаеми места, където не е останало никакво учебно заведение.

„ Имаме прелестни учители и будни възпитаници, а в това време за последните години 60% от българските деца илизат от учебно заведение функционално необразовани. Не дребна част от тях не могат да пишат и четат”, съобщи Йончева. Тя изясни, че е въведена системата "парите следват ученика ", направени са доста учебници по един предмет и всичко това- с съществена цел печелбарство, а не качественото обучение. „ Между първи и четвърти клас не може да се повтаря, за какво? По този метод порастват необразовани хора”, сподели още тя. Водачът на листата на левицата съобщи, че в доста компании новопостъпващите чиновници би трябвало да държат изпит по български език.

Тя акцентира, че в програмата на левицата е заложено- с изключение на български, да се научат още два непознати езика; 20% от българите да могат да получат своето висше обучение в България и чужбина; а публичните детските градини да са безвъзмездни, както е в Европа. „ Ако ние не сменим тази незаконна власт у нас и тази политика, колкото и да се борим в Европа, ще бъде доста мъчно. За това смяната стартира на 26-ти май, с номер 18”, съобщи Елена Йончева.

„ Евроизборите имат и мощен народен темперамент. Сега е моментът, в случай че хората желаят смяна, да дадат този знак на управляващите”, това съобщи президентът на ПЕС и претендент за евродепутат Сергей Станишев. По думите му, в случай че Българска социалистическа партия победи на изборите, ще може да каже: „ Хората демонстрираха, че желаят смяна, време е да си ходите”. Според него другото измерение на казуса е, че няма по какъв начин да разбираем какъв брой е добър Европейски Съюз на хората, които всеки ден се борят за обикновени неща.

„ Трябва да приказваме за техните потребности – приходите, опазването на здравето, образованието. Няма по какъв начин да има развиване без най-ценния капитал на една страна – нейния народ”, безапелационен бе той. По думите му без хората няма нито произвеждане, нито стопански напредък. „ Вярваме, че светът може да бъде обективен, всеки човек да може да получи качествено обучение, което да му даде работа и положителни приходи, с цел да може да сътвори семейство и да отгледа своите деца тук, в България’”, акцентира Сергей Станишев.

„ Политиките и проектите на ГЕРБ обричат България и българите на беднотия, даже в идните години”, съобщи претендентът за член на Екологичен потенциал Момчил Неков. По думите му опазването на здравето, обществените въпроси и образованието са най-големите провали на държавното управление. Затова той прикани да се гласоподава на идните избори, с цел да може след успеха на левицата да се стигне до предварителни избори и да стартира да се работи за възобновяване на страната ни.

„ Наш главен ангажимент е да работим за това българите, които получават образованието си в чужбина, да се връщат у нас и да се осъществят в България “. Това зави претендентът за евродепутат Тодор Стоилов. Той показа, че точно това са предложили зрелостниците, посещаващи просветителната самодейност "Образована юноша ", която се осъществя за осма година с неговата персонална помощ и с поддръжката на депутатката Теодора Халачева. Той изясни, че двамата обезпечават за 20 зрелостници безвъзмездна петмесечна подготовка за матура по български език и литература.

На събитието участваха Кристиан Вигенин - секретар на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България”, народните представители от района Теодора Халачева, Георги Йорданов, Манол Генов, Георги Търновалийски, Веска Ненчевa и Димитър Георгиев, ръководителите на регионалния и общинския съвет на Българска социалистическа партия Георги Гергов и Красимир Трифонов.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР