Всякакви хипотези за чували и такива глупости не са състоятелни.

...
Всякакви хипотези за чували и такива глупости не са състоятелни.
Коментари Харесай

Министерството на културата гарантира за ценностите от колекцията на Божков

" Всякакви хипотези за чували и такива нелепости не са състоятелни. Опитни сме в тази работа и подсигуряваме, че с нашето наличие и специалисти на място, че всичко ще бъде опазено, съхранено, разказано, проучено и оценено ". Toва съобщи министърът на културата Боил Банов на брифинг в отговор на изказванията за недобросъвестно отношение към културно-историческите полезности , открити в офисите на Васил Божков.

Министър Банов не може да каже дали има противозаконни движими културни полезности в офисите на Васил Божков, защото от неговото ведомство единствено спомагат на службите. " Нашата задача е каквото и да би трябвало да се направи, да подсигуряваме положителното стопанисване, охраняване и запазване на съответните културни полезности ", изясни министърът.

Към сегашния миг културните полезности на Божков не са конфискувани. Разследването би трябвало да покаже какви тъкмо са движимите полезности на предприемача.
 Прокуратура съзря хибридна офанзива от страна на Васил Божков
Прокуратура съзря хибридна офанзива от страна на Васил Божков

Прокуратурата знае против кого се е изправила

" Ако бъдат конфискувани полезности, са приготвени депата на Националния исторически музей и на Художествената галерията. Депата разполагат с уреди, които премерване на влажността, инсталация и са взети всички охранителни ограничения. " По никакъв метод не може да стане и дума да отидат на друго място или на стайна температура ", подсигурява Боил Банов.

Той увери, че длъжностните лица ще се грижат за културните полезности като за тяхна персонална благосъстоятелност. " Това са предмети, които могат да бъдат съхранени за поколенията ", акцентира Банов и съобщи, че в случай че културните полезности нямат благосъстоятелност или идентификация от министерството, могат да ги одобряват и да ги дадат за ревю в музеите.

По думите на Банов са взети всички ограничения нещата да се случват под контрола на Министерството на културата, Националния исторически музей и Националната художествена академия. Н яма момент, в който нещо да се практикува и оглежда без специалистите да са място. Това ви го подсигурявам, увери Боил Банов, който даде обещание, че ще бъде поета цялостната отговорност.
 Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков
Данъците и таксите били последният проблем на Васил Божков

Твърди някогашния му съучастник Цветомир Найденов

" Огромни изложения са изпращани и одобрявани и в никакъв случай не сме допускали да става проблем. Винаги всичко е: както е излязло, по този начин се е върнало ", даде да се разбере той.

Всички легални предмети са подавани тъкмо в структурите на Министерството на културата. Всички други процесуално-следствени работи не са работа на министерството, сподели още министърът, който увери че към всички движими културни полезности се подхожда отговорно.

Това не е първият случай, в който отрасловото ведомство работи със профилираните органи, а случаите били многократни, изясни Банов.

" Всичко ще бъде безкомпромисно направено ", увери нееднократно Банов, който схваща естественото терзание на обществото.
 Проверяват сбирката от антики на фондацията на Божков
Проверяват сбирката от антики на фондацията на Божков

От други парцели се изнасят сбирки с картини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР