Всяка втора фирма в България е повишила заплатите с между

...
Всяка втора фирма в България е повишила заплатите с между
Коментари Харесай

Някои фирми в България увеличиха заплатите 

Всяка втора компания в България е повишила заплатите с сред 6 и 10 н 100 през тази година. 10% от фирмите са вдигнали възнагражденията с 10 на 100, а 26% - с сред 11 и 15 %. Това демонстрират данни на компанията за образования в областта на човешките запаси Tack TMI Bulgaria.

Проучването е направено измежду 350 междинни и огромни компании от разнообразни браншове на стопанската система - високите технологии, аутсорсинг промишлеността, преработваща индустрия, търговия на едро и дребно, хотелиерството, банки.

Само 1% от компаниите обаче са повишили заплатите на чиновниците си с над 21%, а други 10% - с сред 16% и 20%, съобщи Pariteni.bg.

Как компаниите задържат положителните си фрагменти:

77% от компаниите споделят, че оферират гъвкаво работно време, а от там и по-добър баланс за чиновниците си сред професионалния и персоналния живот. Тези преимущества разрешават на чиновниците да балансират по-добре професионалния и персоналния си живот. Те могат отделете време за фамилни отговорности, персонални ползи и грижа за себе си, което води до понижаване на напрежението и възстановяване на цялостното благосъстоянието им.

За 71 на 100 от фирмите предлагането на спомагателни дни заплатен отпуск може да бъде скъпо преимущество за привличане и задържане на най-хубавите гении. То показва, че компанията цени салдото сред професионалния и персоналния живот и се грижи за благосъстоянието на своите чиновници.

37% от компаниите оферират на служащите си цялостна стратегия за психологично здраве, посредством която организациите могат да основат подкрепяща и приобщаваща работна среда, която дава приоритет на благосъстоянието на чиновниците, понижава стигмата и предизвиква позитивната просвета, в която психологичното здраве се цени и поддържа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР