Всяка втора активна фирма в България е без нито един

...
Всяка втора активна фирма в България е без нито един
Коментари Харесай

Всяка втора фирма няма наети работници

Всяка втора дейна компания в България е без нито един нает чиновник, и в нея работи единствено притежателят ѝ. През 2016 година броят на едноличните компании е близо 170 хиляди, или 48.8% от всички компании в страната. Това сочи проучването „ Демография на предприятията “ на Национален статистически институт, заяви БГНЕС.

През 2016 година в страната са работили близо 347 хиляди компании, което отбелязва растеж с 2.6% по отношение на миналата година. Новорегистрираните компании са 42 500. Отчасти растежът на новорегистрираните компании се дължи и на улеснените правила за регистрация на нови компании, откакто и първичният капитал за такава регистрация беше понижен на 2 лв..

Най-много нови бизнеси има в сфера „ Търговия “, като това е и секторът, в който са регистрирани най-вече фамилни компании, които разчитат единствено на труда на членовете на фамилията, без да наемат спомагателни чиновници.

Втори в статистиката са компаниите с сред 1 и 4 чиновници. Те са близо 127 хиляди – малко над една трета от всички настоящи предприятия в страната. С личен състав от 10 души и повече са едвам 7.9% от дейните компании. Статистиката сочи още, че през 2016 година са били основани единствено 558 сдружения с над 10 или повече наети индивида.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР