Всяка връзка може да е уникална сама по себе си,

...
Всяка връзка може да е уникална сама по себе си,
Коментари Харесай

Неочакваният признак, че една двойка рано или късно ще се разведе

Всяка връзка може да е неповторима сама по себе си, само че учените откриха неочакван сигнал, който е кадърен да предизвести един бракоразвод.

Въпросното изследване е оповестено в американския Журнал за личностна и обществена логика на психиката. То наблюдава 168 двойки в продължение на 13 години за да открие знаците, които посочват, че съпрузите ще се разведат или радват на дълъг брак.
 Празник за кожата с розов грейпфрут Edna предлага Празник за кожата с розов грейпфрут
Резултатите от проучването демонстрират, че при двойките, които са прекомерно привързани един към различен още през цялото време на връзката си (тоест, при тях се вижда по-голяма степен на отдаденост от обичайната), вероятността да се разделят е по-голяма .

Авторите изясняват, че съпрузите, разведени след седем или повече години, са показвали към една трета повече обвързаност спрямо тези, които се радват на благополучен брак по-продължително време.

Това значи ли, че да си предан на половинката е нещо неприятно? Психологът Маделин Роантр разяснява следното:

„ Някои хора се оставят връзката да ги превземе, а това положение не продължава дълго. Когато то изчезне, двойката отваря очите си за това, което е останало, и в случай че няма друго, което да я свърже, с изключение на пристрастеност, тогава е евентуално връзката да се разпадне. “

 двойка благополучие брак бракоразвод Thinkstock

Роантр добавя, че фактор е също влюбването в такова качество на отсрещния, което не е стабилно . Например, в случай че двама души се срещат в нехаен интервал, когато постоянно излизат на открито, с цел да се забавляват, само че един от тях няма желание да се отхвърля от тези развлечения, щом се появат деца.

Има и разлика сред изразяването на усеща с физическа непосредственост и привързването един към различен до степен, в която всичко в близост остава на назад във времето – първото е безобидно, само че второто не е здравословно, споделя още Роантр.

 двойка благополучие брак бракоразвод Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР