Всяка връзка има свой език на любовта - думи, жестове

...
Всяка връзка има свой език на любовта - думи, жестове
Коментари Харесай

Любимите ни неща заедно или как да запазим романтиката в една връзка

Всяка връзка има собствен език на любовта - думи, жестове и дейности, с които да засвидетелстваме, че обичаме другия. И въпреки те да са разнообразни при всяка двойка, има неща, които са общовалидни и постоянно значат: “обичам те ”, “ценя те ”, “хубаво ми е с теб ”.

Прекрасно е, когато с колегата си сме съумели да открием това, което обичаме да вършим дружно. Така връзката ни се трансформира в освен това от “заедно сме поради децата или по табиет ” и фактически прекарваме свястно и качествено време дружно, радвайки се един на различен и оценявайки се взаимно.

Ето пет неща, които аз и моят обичан човек обожаваме да вършим дружно, и съм сигурна, че доста от вас ще съумеят да се припознаят в тях:

Да си разменяме книгите, които сме прочели

И двамата обичаме да четем книги и въпреки че постоянно ползите ни не съответстват заради чисто полови разлики, постоянно си разменяме книгите, които сме прочели и след това ги обсъждаме дружно. Това е добър метод да опознаем другия, неговите възгледи, по какъв начин би постъпил в съответна житейска обстановка, опирайки се на сюжетната линия, разгърната в книгата, и какво в действителност го вълнува. Аз обичам да чета приложна логика на психиката и обсъждайки дадена книга, постоянно откриваме по нещо ново от душевния си свят, а споделяйки го, закрепваме връзката един с различен. Защото постоянно в всекидневието можем да останем на общуване единствено през битовизмите, а книгите ни подтикват към по-задълбочени диалози и връзка на прочувствено и духовно ниво.



Да спортуваме дружно

След тежка работна седмица това, за което копнеем, е да се разтоварим душевен, като се натоварим физически. Спортът и природата ни оказват помощ тъкмо в това. С времето открихме, че когато спортуваме дружно, освен разтоварваме от работата, само че и от фамилния живот. Когато стъпим на тенис корта, отидем на ски или просто на разходка измежду природата, оставяме на страна всички ежедневни проблеми, задания и така нататък и се фокусираме върху връзката сред двама ни тук и в този момент. Изключително занимателно е да тренираш с колегата си, усещаме се като деца, които просто играят и им е хубаво дружно.



Да готвим дружно

И двамата не сме буйни готвачи, само че когато решим да го вършим дружно, постоянно е занимателно. Интимността не е единствено за спалнята, кухнята също може да бъде място, в което демонстрираме на другия какъв брой го обичаме и какъв брой ни е прелестно да вършим нещо дружно, каквото и да е то. Готвенето един с различен основава чувство за екипност, че сме един тим и дружно сме в действителност положителни във всичко. А специфичният ни ритуал винаги включва и бутилка качествено вино, което справедливо изпиваме дружно. Виното е питието на любовта. Кръвта на живота. Не е инцидентно, че Денят на влюбените и Трифон зарезан са на една дата. Нито че когато желаеме да кажем на някого “обичам те ”, подаряваме таман вино, а не ракия да вземем за пример.



От известно време се радваме на бранд вино, което ни очарова с вкусовите си качества и невероятното си обръщение. Серията „ Contour ” на Via Vinera е въодушевена от чувствеността на женското тяло, чиито очертания са изобразени върху бутилката. Всеки вид грозде, грижливо запечатан в нея, е отдаден на друга същина от женската природа. Contour Sauvignon Blanc & Pinot Gris въплъщава момичешкия дух, игривото в дамата. Плодово и свежо, от виното струи сила за живот, съчетавайки зелена ябълка, горски цветя и свежи билки. Contour Rose въплъщава любовта към откривателството. Това е дама-пътешественик, която ухае на горски ягоди и свежи билки и е чудесна компания за празненство, пикник и пътувания. Contour Cabernet Sauvignon & Pinot Noir е усетът на амбициозната жена, съобразителна и екстравагантна, която умее да рискува. Съчетанието сред два от най-великите сорта в света е изненадващо сполучливо: горска ягода, боровинка и подправки оформят плътно и сочно тяло.

Освен че са извънредно вкусни, виновността на Via Vinera предизвикат играта сред мъжкото и женското начало и несъмнено ни подтикват към повече фамилиарност и отдаденост един на различен.



Да се изненадваме

За да разнообразим всекидневието си и да се откъснем от рутината, с колегата ми обичаме да си вършим дребни изненади. Нищо грандиозно - билети за спектакъл или опера, непланирано малко пътешестване за уикенда - неща, които не изискват старания и смяна в графиците ни, просто ги вършим от в този момент за в този момент. Много е зареждащо, тъй като предизвика младежката ни спонтанност, когато постоянно решавахме какво ще вършим този ден в самия ден. Никога не е неприятно да си потвърждаваме, че даже и като възрастни можем да бъдем спонтанни и да си осигуряваме дребни бягства и удоволствия, тъй като за тях постоянно има време, просто по инерция се оправдаваме с неналичието му. А те работят толкоз ободряващо на възприятията ни един към различен.



Да си вършим съвместен масаж

Когато желаеме да се поглезим и да си дадем нужната душевна и телесна непосредственост, оставяме телефоните в другата стая, палим ароматни свещи, взимаме етерични масла и се отдаваме на изкуството да се допираме. Без да бързаме, без да мислим за друго, с изключение на за тялото на партньора и неговото наслаждение. Изненадващо е какъв брой наслада може да изпита човек, доставяйки наслаждение на обичания. Важно е да реализираме надълбоко обединение един с различен, радвайки се на телата си. Ако към момента не сте имали опция да опитате, направете го на този Свети Валентин. Заслужавате да си подарите това наслаждение.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР