Всяка власт се нуждае от някакъв коректив, особено когато тя

...
Всяка власт се нуждае от някакъв коректив, особено когато тя
Коментари Харесай

Радев: Само чрез страх ли ще управляваме тази криза?


Всяка власт се нуждае от някакъв коректив, изключително когато тя е взела решение и то независимо да вкара изключително състояние измежду нощ, когато имаме на процедура блокиран парламент и правосъдна власт, когато нямаме действителен парламентарен надзор и когато критичността на всеобщата душeвност и схващане са фрапантно понижени от всеобщия боязън. С тези думи президентът Румен Радев разяснява своята позиция във връзка с ограниченията на държавното управление, свързани с изключителното състояние поради ковид. Държавният глава дава отговор в ефира на БиТиВи на въпроси на феновете в рубриката „ Питай президента “.

Само посредством суматоха и боязън ли би трябвало да управляваме тази рецесия? Защо беше тази реакция на моето несъгласие? Защо трябваше да има експлоадиране?, попита Радев. И добави, че министър председателят би трябвало да знае, че не може да чака единствено овации за своите дейности. Президентът още веднъж повтори позицията си, че държавното управление не е взело навременни и ясни ограничения. По думите му кабинетът не е работил задоволително съответно при започване на епидемията.

Много от въпросите на феновете бяха свързани с спора президент-премиер.

На въпрос за какво в условия на рецесия министър председател и президент не са единни, Радев съобщи не е време да се занимават хората с връзките сред президентската институция и изпълнителната власт, „ когато армията от безработни се множи всеки ден “.

Според президента в този момент „ не е време за страст, за експлоадирания, за ядосани пози, а и аз в този театър няма да вземам участие “. Премиерът би трябвало да е наясно, че нито президентът, нито българският народ са аудитория, от която се чака когато и да е овации, безапелационен бе Румен Радев.

На въпрос дали е мината границата на връзките им с премиера Борисов, президентът разяснява, че би трябвало да има баланс и че всяка власт се нуждае от коректив.

Държавният глава похвали държавното управление поради напъните му да задейства родната индустрия в произвеждане на защитни дрехи и маски. Както и за разгръщането на дейна осведомителна акция.

В същото време обаче Радев отстоява мнението, че би трябвало да бъдат обезпечени безвъзмездни всеобщи проби. По думите му не звучи добре, когато се споделя - няма да тестваме, тъй като са скъпи. Когато предходната година кабинетът даваше огромни суми за самолети, за газопроводи, не бяха ли скъпи?, попита президентът. Досега постоянно целта на тази власт са били инфраструктурните планове. Но би трябвало да се влага в хората, в човешкия капитал, счита президентът.

Радев разкритикува държанието на депутатите от ГЕРБ. Народните представители позволиха Борисов да ги командва. Те работят по команда на премиера неведнъж, акцентира президентът. Според него има и такива, които мечтаят за военно състояние. Парламентът е придатък на изпълнителната власт, добави Радев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР