Всяка велика история има мит – нещо, което стартира сюжета,

...
Всяка велика история има мит – нещо, което стартира сюжета,
Коментари Харесай

Футболистът, който два пъти победи рака

Всяка велика история има мит – нещо, което започва сюжета, задвижва описа и основава спънка за превъзмогването от страна на основния воин. Ник Карауей се оказва в мистериозността на Джей Гетсби, Одисей би трябвало да се прибере у дома след рухването на Троя, а Пи Пател се оказва изолиран на избавителна лодка с тигър. Тези творби на фантастика описват истории, които рядко се срещат в действителния живот, само че съществуват и изключения. Съществуват същински истории, които като че ли описват една история с един мит и също са толкоз завладяващи.

Йерай Алварес израства отвън основната градска част на Билбао. Той става обожател на Атлетик Билбао от най-ранна възраст. Поддръжниците на „ лъвовете “ са известни със своята отдаденост и невиждана горделивост с клуба поради политиката на баските. Когато почитателите споделят, че гледат „ нашия клуб “, това значи освен това от думи.

Йерай става част от академията на Атлетик Билбао на 13-годишна възраст и поема по стълбата на развиване. Той бързо съумява да притегли вниманието върху себе си, а мнозина го дефинират като бъдещият сътрудник на Аймерик Лапорт.

Йерай реализира нещо рядко срещано в младежките системи, играейки за друг тим всяка една година от 2008 до 2016. Той става образец за същински атлетичен човек. Неговият дебют за първия тим на Атлетик Билбао е на 15 септември 2016 година против Сасуоло в Лига Европа. Първото му частие в мач от Ла Лига става в идващия мач против Валенсия при успеха с 2:1. Алварес се пребори за титулярно място в състава на „ лъвовете “ и стана неизменима част от него. Той стана проектонационал и се заприказва за възможен негов трансфер в Барселона.

Йерай побърза да отговори, като се засмя и показва баската преданост: „ Приемам всичко с смешка. Когато ми споделиха, аз се засмях. Не мисля да играя в Барса. Искам да играя тук и да играя на високо равнище. Искам да печеля доста титли с Атлетик. “

Това наподобява бе началото на страхотната кариера на младежа. Неговото израстване от ранна възраст, геният, който има, разгръщаше огромно бъдеще пред него. Сценарият обаче имаше друга концепция.

Ден преди Бъдни вечер, 2016 година, Атлетик Билбао организира незабавна конференция, на която бе обявено, че Йерай Алварес страда от рак. На 21-годишна възраст кариерата му спря. Нямаше никаква гаранция, че той ще може още веднъж да играе.

През живота има моменти, когато би трябвало да реагираме. Много мощни персони са били повалени от рака. Учудващо Алварес бе в положение да се завърне към треноровъчния развой още през февруари и се завърна в мача против Барселона, като изигра 90 минути.

Йерай направи доста мощен завършек на сезона. Той записа 30 мача, макар че пропусна много време поради битката с рака. Всички в Билбао се радваха. Всеки, който има някаква връзка с клуба споделя за героя Йерай, който бе възприеман като наследник от всички. Те се гордееха с него.

Йерай продължи с възобновени сили, убеденост, зрялост и водачество. Той бе разгласен за седмия най-хубав централен бранител в Европа.

Той попадна в селекцията на националния тим на Испания до 21 години и трябваше да взе участие на Европейското състезание. За голямо страдание след следващите проучвания на футболиста стана ясно, че има рецидив на рака и той се нуждае от химиотерапия. Той написа в Instagram: „ Оставам спокоен. Ще печеля тази борба. “ Щеше да му бъде простено, в случай че плачеше от шанса си, показвайки възприятие на горест и незадоволеност, само че не и Йерай. С поддръжката на Атлетик и града, той се изправи да се бие още веднъж.

Алварес се трансформира в сърцето на Билбао и всички молебствия бяха свързани с него. Това е неповторимият нрав, който прави Билбао такова особено място.

Месец, откакто му бяха обявени неприятните вести, Йерай посети подготвителния терен на Атлетик. Той влезе в съблекалнята, а откакто излезе, бе посрещнат от голям брой почитатели, които бяха с обръснати глави в взаимност с футболиста. Това бе най-емоционалният миг от лятото на Ла Лига, изключително за всеки обвързван с клуба. Възстановяването на Йерай продължи, а той стана по-зрял, умен, самоуверен и мощен. Ракът не го победи, а образува неговия темперамент. В края на септември Алварес се върна към тренировките, като се усмихваше от ухо до ухо. Два месеца по-късно, на 27 ноември, треньорът Сиганда разгласи, че Алварес е подготвен да се включи на 100% в подготвителния развой на отбора и да вземе присъединяване в мачовете на тима. Хорът на „ Сан Мамес “ още веднъж можеше да запее името на своя любим.

Всички чакаха този миг с неспокойствие. Йерай Алварес седна на аварийна пейка в мача против Алавес на 7 януари и получи бурни аплодисменти. Въпреки че не влезе в игра, той се трансформира в знак на успеха. Той бе победил рака и химиотерапията още веднъж и бе подготвен да играе. Баските се гордеят със своята мощ и темперамент и Йерай Алварес въплъщава всичко това с битката си с рака.

На 4 февруари 2018 година Йерай Алварес се завърна в игра. Той стартира като титуляр и изигра 90 минути за Атлетик Билбао при гостуването на Жирона. Алварес не бе играл от 21 май 2017 година.

Йерай Алварес желае да играе за Испания и той сигурно е задоволително надарен, с цел да го направи. Едно от най-забележителните неща в неговата ботка с рака е, че решителността на играча е засилена и в последна сметка това ще го направи по-добър футболист в дълготраен проект. Това е история за решителността и успеха. Йерай става по-силен и ще забележим какъв брой високо ще може да се издигне през идните години.

След мача против Жирона Йерай Алварес съобщи, че това е най-щастливият миг в неговия живот.

Йерай: Никога не съм изпитвал боязън

Йерай Алварес пребори рака и е пред завръщане в игра

Играч на Атлетик с рецидив, подлага се на химиотерапия

Шок в Атлетик! Откриха израстък на 21-годишен защитник

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР