Всяка трета продадена нова кола в Европа е SUV. След

...
Всяка трета продадена нова кола в Европа е SUV. След
Коментари Харесай

Студенти махнаха покрива на Karoq

Всяка трета продадена нова кола в Европа е SUV. След излизането на толкоз доста SUV модели, разумно е да се появят и техни разновидности без покрив. Първият SUV кабриолет в серийно произвеждане към този момент е реалност и това е открит Range Rover Evoque. Почитателите на Skoda също биха се чувствали добре в сходен автомобил. Това проличава от разработките на възпитаниците на инженерната академия на марката в чешкия град Млада Болеслав. Те сътвориха концепт на Skoda Karoq без покрив под името Sunroq. При него липсва както гюрюк, по този начин и хардтоп, което значи, че пътническите места въобще няма да бъдат покрити. Каросерията е с четири порти, багажникът е огромен.

За задвижване младите механически експерти на Skoda избират четирицилиндровия бензинов турбо мотор 1,5 TSI, който след промяна на електронното ръководство генерира 163 конски сили вместо общоприетите 150. Моторът е обвързван с 6-степенна ръчна трансмисия.

Засега този концепт наподобява надалеч от серийното произвеждане. Моделът по-скоро демонстрира капацитета на Skoda да разшири гамата си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР