Всяка трета компания във Великобритания планира да съкрати работни места

...
Всяка трета компания във Великобритания планира да съкрати работни места
Коментари Харесай

Всяка трета компания във Великобритания планира съкращения

Всяка трета компания във Англия възнамерява да редуцира работни места през третото тримесечие на 2020 година, сочи изследване на института Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) и групата за наемане на личен състав Adecco. В изследването са взели участие 2000 компании. Резултатите на процедура приказват за утежняване на мениджърските настройки - през май сходно изследване регистрира, че такава подготвеност имат  22% от сдруженията.

Данните ускоряват опасенията, че ще би трябвало да бъдат взети нови обществени ограничения, съпътстващи плана за редуциране на работни места в страната, откакто до няколко месеца  схемата ще бъде анулирана. Системата за частична безработица, настояща от март, с цел да ограничи обществените вреди от пандемията, към този момент не е толкоз великодушна. От 1 август фирмите поемат една част от разноските по системата. Досега държавното управление компенсираше 80% от заплатите до 2500 лири, припомян Българска телеграфна агенция.

Министърът на финансите Риши Сунак изключи предходната седмица опцията да се удължи срокът на системата за частична безработица, която коства прекомерно скъпо на държавните финанси. Опозиционната Лейбъристка партия прикани да не се изоставят най-уязвимите браншове.

Над 22 000 работни места в ресторантьорския бранш са били съкратени от началото на годината, което е два пъти повече, в сравнение с през цялата 2019 година, заяви през вчерашния ден центърът за изследвания в региона на търговията на дребно. Според данните на центъра 1467 ресторанта са затворени, а това е нарастване с 59% по отношение на цялата 2019 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР