“Всяка трета кола втора употреба е с пренавит километраж, разкри

...
“Всяка трета кола втора употреба е с пренавит километраж, разкри
Коментари Харесай

Сигнал: Внимавайте с колите втора употреба, всяка трета е с пренавит километраж

“Всяка трета кола втора ръка е с пренавит километраж ", разкри евродепутатът Андрей Новаков от ЕНП пред Българска национална телевизия.
Той предлага единна европейска платформа, посредством която всеки жител ще може да ревизира действителния километраж на автомобил втора употреба през телефона си.
На въпросната платформа всички пунктове за Годишни механически прегледи ще бъдат длъжни да подават информация за действително изминатите километри от всяка кола.
Идеята към този момент е утвърдена и финансирана от Европейската комисия, заяви Новаков. Целта е да се пресече операцията от страна на търговците на коли втора ръка.
„ Без значение от къде е импортирана колата, по кое време и какъв брой пъти препродадена, всеки ще може да влезе през телефона си и да види- на какъв брой километра е бил автомобилът и то още преди да бъде импортиран в дадена страна “, изясни Новаков. И добави, че по този начин всеки ще има сигурността, че километражът на колата не е превъртян.
„ Лансирах още една концепция, за въвеждане на гаранции в това число за колите втора ръка, които са с минимални стойности като начало - половин година и 5000 км. “, изясни той.
По негови думи, след разходка по автокъщи е открил, че мъчно може да се откри автомобил над 100 хиляди километра.
„ Ако е по този начин, търговците са сигурни в продаваното, може да предложат гаранция не 5000 км., а 50 хиляди км. “, добави Новаков.
Той изясни, че доста хора, събирали пари за автомобил години, отиват и купуват кола, която има добавки в масло, тъй че да върви добре. След месец се постанова промяна, а колата се чупи.
„ Много хора считат, че в България километражите се пренавиват, а истината е, че в огромна част колите идват с пренавит километраж от другите страни “, увери той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР