Всяка трета банка по света е застрашена от изчезване в

...
Всяка трета банка по света е застрашена от изчезване в
Коментари Харесай

Всяка трета банка по света е застрашена от изчезване

Всяка трета банка по света е застрашена от изгубване в околните месеци, сочи изследване на консултантската компания Макинзи (McKinsey), представено от в. " Ле-з-еко ". Уязвимостта на банковите институции се изяснява с изискванията на ниски лихви и тревожните прогнози за растежа.

Уязвимите банки няма да могат да устоят на преходен поврат.

Тежката оценка на консултантската компания се основава на разбор на обстановката в 1000 банки по света. Според нея 354 банкови институции са застрашени от изгубване при положение на преходен поврат.

Десет години след финансовата рецесия тези банки се озовават в внимателно състояние. Уязвимостта им се следи в междинната им доходност, достигаща едвам 1,6 на 100. При най-солидните банки този % е 10 пъти по-висок. Така над 40 на 100 от застрашените банки се намират в най-развитите страни в Азия, а 37 на 100 - в Западна Европа, осведоми Българска телеграфна агенция.

Осъзнавайки заплахите, банките към този момент са почнали развой на модернизация. Хапът е горчив - за 10 години (2008-2018 година) единствено в еврозоната са съкратени 600 000 работни места в банковия бранш. Изпитващата усложнения Дойче банк (Deutsche Bank) - най-голямата немска банка - разгласи през лятото, че ще редуцира 18 000 позиции в международен мащаб до 2022 година в границите на проект за преструктуриране на с стойност 7,4 милиарда евро.

Според Макинзи банковите институции нямат различен избор, с изключение на да съсредоточат дейностите си в някои специалности. Подобно на Дойче банк, която ще постави линия на съвсем всичките си интервенции, свързани с пазари на акции. А английската Ейч Ес Би Си (HSBC) може скоро да разгласи, че се отхвърля от банкирането на дребно във Франция.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР