Всяка секунда по света се изхвърлят неправилно десетки хиляди фасове,

...
Всяка секунда по света се изхвърлят неправилно десетки хиляди фасове,
Коментари Харесай

#ПромениКартинката откри изложба във Варна, която алармира за глобалния проблем, свързан със замърсяването с цигарени фасове

Всяка секунда по света се изхвърлят погрешно десетки хиляди фасове, за чието разграждане са нужни сред 3 месеца и 15 години. За да сигнализира за този проблем, Филип Морис България започва информационнатакампания #ПромениКартинката , коятоцели даповиши информираността за замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени цигарени фасове и да предизвика към отговорно потребителско държание.

Кампанията продължава да разкрива обстоятелствата към казуса с откриването на галерия във Варна , със съдействието на община Варна и организация Optimistas . Информационните пана, включващи атрактивни визии и данни за замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени фасове, ще могат да бъдат видени до 30 юни пред Дома на архитекта. Изложбата е част от интензивностите на акцията, която тази година желае да # ПромениКартинката в арт кварталите в страната, част от които е и Таляна, отличаващ се с културно-историческо то си завещание и артистична сила.


“Според плашещата статистика всяка четвърта изпушена цигара попада в парка, на улицата или на плажа, вместо в кошчето. Вярваме, че осведомителната акция # ПромениКартинката може да промени настройките в обществото към този световен проблем, който по един или различен метод визира всеки един от нас. Щастливи сме, че изложбата се придвижи и в морската ни столица, с цел да запознае Варна и гостите на града с обстоятелствата към казуса, който визира всеки един от нас “, показа по време на събитието Диляна Якова, управител регулации и стабилно развиване във Филип Морис България .



За да предизвика към отговорно потребителско държание, тази пролет # ПромениКартинката се впусна във вълнуваща колаборация с НАТФИЗ. 7 екипа от студенти 2-и курс в специалностите постановка, операторско майсторство, драматургия, монтаж, тон и продуцентство сътвориха видеа, въодушевени от осведомителната акция и показаха световния проблем с погрешно изхвърлените цигарени фасове през призмата на изкуството, отправяйки зов за грижа към природата.

Гледайте особено основаните видеа на # ПромениКартинката взаимно с НАТФИЗ тук


От старта си акцията #ПромениКартинката притегля вниманието на обществото с разнообразни начинания. През лятото на 2021 година бяха сложени въздействащи визии по 40 плажа на българското Черноморие, а през есента бяха проведени доброволчески акции по разчистване в 5 български града: Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас и Русе. По време на почистванията близо 180 доброволци, над 50 чиновници на Филип Морис България, сътрудници и поддръжници от локалните общини събраха общо 620 кг фасове и други боклуци. На Световния ден за разчистване на околната среда, 18 септември, пък бе открита и едномесечна галерия с осведомителни пана на #ПромениКартинката в Градската градина в Пловдив. Веднага по-късно изложбата се придвижи и в София в градинката на НДК, където атрактивните визии предизвикаха вниманието на минувачите, а през тази пролет, галерия бе открита и пред Народен спектакъл „ Иван Вазов “.



В акцията, с апел за интензивност, се включват и известни лица, които припознават идеята на #ПромениКартинката. Сред тях са музикантите от група Остава, писателят, музикант и радиоводещ Гери Турийска, журналистът и радио водещ Ники Кънчев и PR специалистът Ива Екимова.

Научете повече за обстоятелствата към световния проблем със замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени цигарени фасове на и на Фейсбук страницата на акцията

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР