Всяка седмица трябва да има около 16 продукта с трайно

...
Всяка седмица трябва да има около 16 продукта с трайно
Коментари Харесай

В Достъпно за вас няма да се допускат заместващи продукти

Всяка седмица би трябвало да има към 16 продукта с трайно ниски цени, от тези 50, които сме разпознали като подобаващи, сподели пред БНР заместник-министърът на стопанската система Ивайло Шотев.

" Нашите упования са да има понижаване в дребната потребителска кошница. Всяка верига ще може да избира кои артикули да поставя. "

Според него постигането на трайно ниски цени ще стане " на база на конкуренция ".

" Фокусът е да създадем конкуренция сред веригите при продуктите от дребната потребителска кошница. Смятаме, че ще има извънреден резултат върху българските консуматори. "

Разликата с промоциите в брошурите е, че тук фокусът е върху базовите храни, акцентира Ивайло Шотев в предаването " Преди всички ".

" До стоките с трайно ниски цени потребителите могат да намерят логото на акцията " Достъпно за вас ". Там обезпечено ще има обезпечено най-ниска допустима цена. "

Търговците са подписали документ за положителни търговски практики. Допълнително ще се реализира надзор по какъв начин се организира акцията, посочи заместник-министърът. По думите му, всяка седмица ще се следи какво се случва, какъв е резултатът и дали някой излиза от контрактуваните рамки.  

Кампанията е поетапна. Водят се договаряния с районни водачи на пазара, които също да се включат в самодейността, заяви още Шотев.

" За да може трайно ниските цени да стигнат до всеки български жител. Говорим за Пловдив, Сливен, морски вериги, от разнообразни краища на страната. "

Ивайло Шотев увери, че измежду стоките с най-ниски цени няма да има заместващи артикули и поддържането на тези цени няма да е за сметка на качеството.

Кампанията е замислена в началото за шест месеца, с цел да се премине и през зимния интервал. Ако самодейността проработи сполучливо, може да продължи, посочи Шотев. 

В самодейността " Достъпно за вас " няма да се позволяват артикули, които са заместващи. Няма да се позволяват и такива с по-нисък първокласен клас. Това не е промоция с нискокачествени артикули, изясни пък за Радио Варна Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР