Всяка седмица се появяват по четирима нови милионера. В края

...
Всяка седмица се появяват по четирима нови милионера. В края
Коментари Харесай

БНБ изкара шокиращи данни за милионерите в България

Всяка седмица се появяват по четирима нови милионера. В края на септември депозитите на жители със суми над 1 млн. лева в тях са 969 броя, което е нов връх, сочат данните на Българска народна банка.

Само в границите на едно тримесечие милионерските депозити набъбнаха с 53 броя, а за година растежът им е със 107 броя, или с 12,4%. Общата сума на средствата в милионерските депозити е повишена с 208 млн. лева за година, или с близо 10%, оповестява "Труд ".

Най-бързо нарастват влоговете на жители със суми сред 200 хиляди и 500 хиляди лева За година те се усилват с 21,6% и в края на септември са 11,1 хиляди броя. На последващо място по растеж са депозитите на семейства със суми сред 500 хиляди и 1 млн. лева
Те се усилват с 19,2% до 1798 броя.

Оказва се, че най-бързо нарастват спестяванията в банките на най-заможните жители.

При влоговете на семейства със суми сред 100 хиляди и 200 хиляди лева също има сериозен растеж – с 11,8%. При по-малките депозити колкото по-малки са сумите в тях, толкоз по-бавен е растежът им. Като при влоговете до 2500 лева даже има спад.

Явно хората с най-малки спестявания би трябвало да закриват депозитите си, с цел да посрещнат някои неотложни разноски. В резултат влоговете на семействата понижават с 89 хиляди броя на година и доближават 9,57 милиарда броя. Същевременно общата сума на спестяванията на хората в банките нараства с над 4 милиарда лева до 53,88 милиарда лева

При спестяванията на бизнеса обстановката е сходна. Най-бързо нарастват влоговете със суми над 1 млн. лева За година те се усилват с с 344 броя, или с 10,3% и в края на септември са 3681 броя.

Общата сума на средствата в тях е 13,96 млд. лева, което съставляват 55% от всички спестявания на бизнеса в банките. При по-малките влогове на филми растежът е по-малък, като при тези до 1000 лева даже има спад.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР