Всяка седмица пътната полиция хваща средно по 1000 души, които

...
Всяка седмица пътната полиция хваща средно по 1000 души, които
Коментари Харесай

Всяка седмица полицията хваща по 1000 души да шофират без книжка или под въздействието на опиати

Всяка седмица пътната полиция хваща приблизително по 1000 души, които карат без брошура или под въздействието на алкохол или опиати. Това съобщи пред Българска национална телевизия началникът на бранш " Пътен надзор " в отдел " Пътна полиция " Росен Рапчев. Само при 10-15% от всички случаи се е стигнало до събаряне на номерата на колата, защото тогава притежателите на колите са карали персонално.

Рапчев сподели още, че през лятото ще се вършат профилирани интервенции по автомагистралите за понижаване на скоростта. Автомобилите ще бъдат вкарвани в една от лентите и отбивани в избраните места за отмора. Там ще бъдат направени обстойни инспекции на водачите.

" Ако някой има неплатени в период санкции, ще се лиши от книжката си. По този метод ще се връчат и електронните фишове на водачи, които не са открити на адрес ", добави Рапчев.

Той добави, че скоростта и нападателните водачи са съществена причина за произшествията по пътищата. За задачата пътната полиция ще има свои екипи, които ще се движат по автомагистралите и при съществуването на сходно нарушаване водачите ще бъдат " демонстративно изкарани от пътя ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР