Всяка седмица напоследък започва с някаква странна изненада откъм лявото

...
Всяка седмица напоследък започва с някаква странна изненада откъм лявото
Коментари Харесай

Столетницата като в гангстерски рап клип

Всяка седмица в последно време стартира с някаква странна изненада откъм лявото политическо пространство в България. Не дават на публицистите време мирис да си поемат.

Започнаха със сбирката на Бузлуджа – когато в понеделник всички отидохме на работа, ни чакаха вести, клипове, фотоси, танцуващи и щракащи с пръсти партийни водачи, бира и кебапчета, балкански фолк, възгласи: „ Мачкай, Корнелия “, изобщо селски събор с „ Визия за България “. После отпадък по пътя, отпадък на върха, изобщо – мазало. Мазало откъм послания, откъм противоположна връзка с електората (части от който намерено пред медиите си обявиха, че без оркестър там няма защо изобщо да ходят).

Мина се една седмица и „ ново двайсет “ – зам.-шеф на общински съвет от Българска социалистическа партия е задържан и екстрадиран – имал отношение към бандата на Очите, криел го, пък у дома си имал и цялостен боеприпас. От Българска социалистическа партия се разграничиха от него…

Има си хас – след толкоз приказки за „ шайки “, окрали страната, да не се разграничат от някой, който май бил крадец…

И след това – още един гаф: пред цяла България, пред камерата на bTV, общинският консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Чанко Мирчев признава, че задържаният Бенчо Бенчев е постоянен донор на Столетницата и е дарявал десетки хиляди (смешното тук е, че той се опита да „ смекчи “ удара, обяснявайки, че не е дарявал стотици хиляди, а единствено едни десетки хиляди…).

Това е притеснително по толкоз доста способи, че човек се чуди от кое място да стартира. Ще обърнем внимание на най-основните. Първо, най-най-първо: Бенчев не попада в описите на донорите. На такова дарителство му се споделя „ под масата “ следователно. Второ: какво би трябвало да значи „ десетки хиляди “? Всяко лице има право да прави подаяние до 10 000 лева

Сега (и най-малко за известно време ще си бъде така) при търсене на Корнелия Нинова или Българска социалистическа партия, Гугъл автоматизирано предлага свързани вести за Митьо Очите. Честито, Нинова, честито Българска социалистическа партия!

Но, като се замисли човек, това май е превъзходен ИМИДЖОВ ход! Чудите се по какъв начин ли? Много просто. Явно Столетницата желае да притегли младите. Как ще го направи ли? Като си навъди Бенчо Бенчевци с бентлита, револвери, автомати и пачки. Обръщат взор социалистите към най-модерното – гангстерския рап, по този начин обичан на младите. Към фрагментите на Министерство на вътрешните работи от тараша на бенчевата къща сложете две мацки по бански и имате гангстерски рап клип.

Българска социалистическа партия удариха в земята всички БГ рап звезди, пеещи за гангстерски живот, парадиращи с първокласни коли, които не са техни, с подправени пачки и оръжия-реквизит. При БСП-общинския консултант няма атрибут, всичко си е същинско.

А Българска социалистическа партия се разграничиха от него…

Нинова (или както беше наречена на Бузлуджа „ Желязната лейди “) тропна с пестник: „ Поисках информация по кое време, кой, по какъв начин и за какво е предложил този човек в наша листа преди години. И заваляха препоръки: не се намесвай, не взимай отношение, трансферира отговорността на локалната конструкция, трай си и не понасяй негативи поради решение на предходното управление на партията. Разбира се – изрично отхвърлих тези рекомендации. Бенчев неотложно би трябвало да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас “.



Болезнено е човек да гледа по какъв начин, до момента в който се пробват да се измъкнат, затъват още повече. Значи в Българска социалистическа партия има хора, които дават добре познатите препоръки: „ сниши се, трансферира отговорността, трай си, упрекна остарялото управление “. И тези хора са задоволително нависоко в йерархията, че да са до шефа на партията.

Ако прехвърлянето на отговорност и разграничаването бяха спортове, Българска социалистическа партия щяха да са олимпийски първенци. Всички знаем, че са Столетница (партия-приемница) за пред електората си, който милее за Българска комунистическа партия и Комунистическа партия на Съветския съюз, само че се разграничават от Българска комунистическа партия и ужасите на режима за пред обществото. Но в този момент избиха рибата с това ново „ разграничение “ – от остарялото управление. Значи освен Българска комунистическа партия е неприятно, само че и остарялото Българска социалистическа партия е неприятно. Ужас, а остарялото управление (точно както и сегашното) ни увещаваше, че са положителни. Ами, в случай че идващото ни каже един ден, че настоящето е било лошо…? Ще има ли край тая игра?

Опитват се да си измият лицето с всяко последващо разграничение, само че единственото, което вършат е да ГУБЯТ лицето си пред електората, до момента в който се пробват да завоюват нов. Накрая – нито нов електорат, нито доверие от остарелия.

Оправданието, че задържаният Бенчев, не е член на партията, а е определен от гражданска квота стартира да звучи като паническа мантра за избавление, само че не прави работа. Никой не има вяра, че се стига до поста зам.-председател на общински съвет просто по този начин, без политически тил. И още едно бързо увещание за Очите и бизнеса му с Българска социалистическа партия: сутринта в ефира на Bulgaria On Air престъпният публицист Стефан Ташев ни подсети, че когато 2007 година Желязков беше арестуван и след това се призна за отговорен, имаше СРС-та, които го записваха по какъв начин дава обещание да приказва с политици от Българска социалистическа партия, да се срещне с тях в София ".

Дори няма да питаме по какъв начин общинският консултант е спечелил толкоз пари, тъй като не обичаме да ни лъжат в очите. Но въпреки всичко сме малко любопитни защо са му всички тези оръжия? От кого и какво се пази? И пази ли се или от него би трябвало да се пазят?

И за край: до момента в който ревизирах всички източници на информация по тематиката, попаднах на нещо, написано от Цветан Цветанов. Не обичам да изтъквам политици, само че в тази ситуация се блазня да го направя, поради наличието на извадените данни. В профила си във Фейсбук той ни напомни за някои остарели гафове на Столетницата:
„ Интересно за какво сходна позиция на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова липсваше, когато българската прокуратура публично повдигна обвиняване на депутата от Българска социалистическа партия Манол Генов, беше свален имунитетът му и стартира следствие против него за пазаруване на гласове? “, риторично попита Цветанов. Още едно напомняне: не видяхме сходни ограничения от Нинова и когато братът на русенския депутат от Българска социалистическа партия Георги Стоилов – Илия, беше задържан за присъединяване в незаконна група за изнудване.
Още един въпрос: „ Защо когато някогашният ръководител на Народното събрание Валери Жаблянов назова Народния съд „ належащо правораздаване “, още веднъж чухме оглушителното безмълвие на Корнелия Нинова? Това значи ли, че тя се припознава в казаното от него?
Светкавична реакция нямаше и откакто депутатът Таско Ерменков си разреши да се заиграе със страховете на съвсем двумилионна София, казвайки на жителите й, че пият отровна вода и когато същият Ерменков назова идиоти страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати в коментар на изборните резултати в Крим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР