Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона, се нуждае

...
Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона, се нуждае
Коментари Харесай

Прокуратурата: Днес България ще разбере как Божков и Василев си партнират с честни политици!

 " Всяка правосъдна система, учредена на върховенството на закона, се нуждае от мощни самостоятелни и безпристрастни прокурори, подготвени да проверяват лица, без значение от тяхното състояние или въздействие в обществото. В едно демократично общество, както съдилищата, по този начин и проверяващите управляващи, би трябвало да останат свободни от политически напън ". Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева в изказване в Съдебната палата.

" Днес Прокуратурата е подложена на невиждан освен политически напън ", добави тя.

" В този миг наблюдаващите прокурори от Спецпрокуратурата издават позволение, което ще разреши в идващите часове на българската общност да станат притежание доказателства за опити на обвинени лица за проведена престъпност. Определям ги като невиждани опити за отбягване на наказателна отговорност ", сподели още Сийка Милева.

" Наясно бяхме още преди месеци с офанзивите, на които ще бъдат подложени прокуратурата, магистратите и даже техните фамилии. Както сподели основният прокурор тогава – знаехме против кого се изправяме ", уточни Милева.

" Сега налице са доказателства по какъв начин, употребявайки справедливите претенции на протестиращите, обвинени употребяват митингите, с цел да попречат на работата на прокуратурата и да предотвратят изправянето си пред българския съд ", сподели още тя.

" Днес българският народ ще разбере по какъв начин Цветан Василев и Васил Божков си партнират с " почтени " политици и " свободни " публицисти ", уточни Милева. 

" Няма да се откажем и да оставим да бъдем сплашени - ще свършим своята работа като проверяваме настоящи ръководещи, администрацията на президента, както и членове на Министерския съвет ", безапелационна бе Сийка Милева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР