Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона се нуждае

...
Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона се нуждае
Коментари Харесай

Прокуратурата осветлява връзки между политици, олигарси и журналисти


Всяка правосъдна система, учредена на върховенството на закона се нуждае от мощни самостоятелни и безпристрастни прокурори, подготвени да проверяват лица, без значение от тяхното състояние или въздействие в обществото. Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Европейският съд по правата на индивида акцентира, че в едно демократично общество както съдилищата, по този начин и проверяващите управляващи би трябвало да останат свободни от политически напън. Днес прокуратурата е подложена на невиждан освен политически напън, добави Милева.

“Когато основният прокурор Иван Гешев встъпи в служба, бяхме наясно – и тогава, и в този момент, с това което ще се случи – с офанзивите към прокурорите, магистратите и техните фамилии. Атаки от някои избрани медии, а към този момент към тях и интензивно се включиха и политиците с апели за правда и народна власт без да кажат какво недемократично и нелегално прави прокуратурата.

Следващите стъпки в тази посока на дискредитиране на прокуратурата предстоят от лица, привлечени към наказателна отговорност.

В този миг прокурорите от спецпрокуратурата издават позволение по член 198 от Наказателно-процесуален кодекс. То ще разреши в идващите часове българската общност да разбере за опити на обвинени за тежки закононарушения лица да избегнат търсене на наказателно закононарушение.

Това прокуратурата ще направи с оглед отредената й роля на страж на публичния интерес и в името на върховенството на закона. Ще бмъде оповестено известие за следствие по глава 1 от Наказателно-процесуален кодекс.

Ще си отговорите на въпроса преплитят ли се ползи на лица с власт, ще станете очевидци на това по какъв начин обвинени си партнират с полицици и публицисти, с цел да защитят откраднатото от българския народ.

Гражданите би трябвало да са наясно, че акцията против прокуратурата се финансира с откраднати от тях милиони и милиарди левове.

Прокуратурата поддържа изразяването на възгледи на хората, тъй като правото на цивилен митинги е в основата на съдвременната народна власт.

Прокуратурата е дебитор на обществото в обезпечаването на възприятие на правдивост.

Налице са доказателства за това по какъв начин употребявайки настояванията на жителите, обвинени лица с възприятие на безотговорност, употребяват митингите, с цел да попречат на работата на прокуратурата и на изправянето им пред прокуратурата ”, добави Милева.

В последните седмици сме очевидци по какъв начин всички тези, които българската прокуратура желае да изправи пред правораздаването поставят изпитание освен да пречат, а и да унищожат независимостта на проверяващите органи, в опит да запазят заграбеното от народа. Предоставените от спецпрокуратурата доказателства ясно ще покажат по какъв начин представители на проведената престъпност, настоящи политици и някои публицисти работят в цялостен синхрон против правосъдната система с ясното схващане, че по този начин си подсигуряват недостижимост. Гражданите ще видят по какъв начин Васил Божков и Цветан Василев си партнират с „ почтени ” политици и „ свободни ” публицисти. Вярвам, че откакто разберете истината всеки български жител ще направи своя осведомен избор, ще избере на коя страна да застане – на страната на причинителите на закононарушения или на страната на закона, сподели Милева.

Изборът, пред който е изправено цялото българско общество, включително и прокуратурата е или да осигурим върховенството на закона или да се поддадем на напън и да позволим грабежът да продължи. Заявяваме, че отсега нататък ще поддържаме бистрота посредством обезпечаване на съответна осведоменост на обществото за всички детайли от нашата активност. Няма да позволим дневният ред на дебата за работата на прокуратурата да се образува от участници от проведена незаконна група. Прокуратурата ще продължи до дъно битката за справедливостта, която чакат българите към този момент над 30 години. Няма да оставим да бъдем сплашени. Оттук нататък отговор дължат другите управляващи. Ние ще свършим работата си, като проверяваме настоящи ръководещи членове на държавното управление и уличени в закононарушения представители на администрацията на президента. Законодателят обаче е този, който би трябвало да сътвори съответно законодателство в сходство с положителните европейски практики за битка с проведената престъпност и корупция. Чакаме и отговор от президента на България по какъв начин концепцията му за прокурорски рекет и мафия в прокуратурата кореспондира с доказателствата, посочени намерено пред обществото за връзки на представители на проведената престъпност със протичащото се в последните седмици и последните дни. Прокуратурата е твърдо решена да не слага никого над закона, акцентира още Сийка Милева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР