Всяка религия има своите особени ритуали, струващи се на останалите

...
Всяка религия има своите особени ритуали, струващи се на останалите
Коментари Харесай

Чудовищните религиозни обреди

Всяка вяра има своите особени ритуали, струващи се на останалите иноверци странни и необясними за логиката. Съществуват обаче и такива тайнства, които могат да потресат всеки трезво мислещ човек със своята грубост.

Колкото и толерантно да е в болшинството си актуалното световно общество, обреди като хвърлянето на бебе от 15-етажна постройка и ритуалното побиване на прът е нещо, което е мъчно може да бъде окачествено като друго с изключение на варварско извращение.

Като доказателство за казаното нагоре ето и четирите най-чудовищни религиозни обреда:

Хвърляне на бебета от 15-метрова кула – Индия и Пакистан

В Западна Индия и Пакистан от близо пет века съществува обред, при който едногодишни бебета биват хвърляни от 15-метрово минаре. Обредът се прави за шанс. Децата са хвърляни от личните им родители върху обтегнат чаршаф в подножието на високата постройка. Вярва се, че с ритуала детето бива благословено с положително здраве, благополучие и шанс.

Продупчване с остри куки – Индия

Индия е страната, чието население има вяра в най-вече богове. Поклонниците на богинята Кали извършват всяка година ритуала Гарудан Тхоокам. При него те се обличат като божествения сателит на Кали – Гарунда и до момента в който танцуват в нейна чест, гърбовете им биват пробивани с 50-сантиметрови остри куки. След това ги издигат и провисват да висят на специфична дървена структура. Така хиндусите имат вяра, че се трансформират в подарък за обичаното провидение.

Небесните погребения – Тибет

За ортодоксалните будисти в Тибет тялото е единствено обвивка. То е излишно след гибелта. По този мотив дълго време в планинската страна се е употребила злокобната процедура на небесните погребения.

При тях тялото на умрелия бива нарязвано и изоставено за храна на птиците в отдалечени места в планините. Китайските управляващи не разрешиха тази процедура, само че при експлицитна молба от фамилията към момента се дава позволение за нейното осъществяване.

Обсебване – Таити

Последователите на Вуду имат вяра, че са длъжни да се грижат за духовете. За да ги държат мощни, те вършат жертвоприношения, с които се счита, че виталната мощ на жертвата се всмуква от духовете. В днешни дни се принасят животни, най-често птици, само че в предишното, изключително когато времената били тежки, има данни и за човешки жертвоприношения.

При церемонията животното или индивидът били вдигани на ръце от поклонниците, като всички вярващи пеят и се въртят в кръг. По време на танца шаманът прерязвал гърлото на жертвата, като кръвта се разплисквала върху вярващите и посредством тях стигала до духовете.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР