Всяка рекламна кампания може да се превърне във вирусна и

...
Всяка рекламна кампания може да се превърне във вирусна и
Коментари Харесай

Скандалът продава, гафът – не

Всяка рекламна акция може да се трансформира във вирусна и да инспирира основаването на поредност от мемета, в случай че преди този момент е съвършено планувана. Тази констатация в още по-голяма степен важи за марките, които са решили да тръгнат по тънкия лед на
скандалния маркетинг.

Ако той е добре премислен, може да изстреля имиджа на компанията в небесата, само че в случай че има пропуски в тактиката, тя бързо ще се провали с гръм и тропот. Цялата кариера на певицата Мадона, която също е марка, е учредена върху добре измисления, плануван и осъществен скандал, който я трансформира в кралица на поп музиката макар някои рецензии към певческите ѝ благоприятни условия.

United Colors of Benetton – поредност от обществени акции на Benetton, шокира света с това, че разрушава всички класови, етнически, расови, религиозни, полови клишета. Днес е типичен образец за сполучлив абсурден маркетинг, който притегля публичното внимание върху неуместни истини, постоянно премълчавани в общественото пространство. На другия полюс са свадите, провокирани от рекламен гаф, който пък е разследване от пропуски в маркетинг тактиката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР