Всяка работа е риск. При всички дейности има риск. Поемат

...
Всяка работа е риск. При всички дейности има риск. Поемат
Коментари Харесай

Вижте как медиците се пазят от COVID-19 и какви са тънкости за хигиената в болниците!

Всяка работа е риск. При всички действия има риск. Поемат се рисковете, които се познават. Това съобщи на презентацията през днешния ден полк. доцент Андрей Галев, д.м., шеф Научно-приложен център по военна епидемиология и хигиена на ВМА.

Той показа следващия инструктаж на медицинския и немедицински личен състав на ВМА за боравене с персонални защитни средства в изискванията на епидемиологично разпространяване на COVID-19, оповестиха от болничното заведение.

Всички проби за COVID-19 от обществените домове в Берковица са негативни

Доц. Галев обърна особено внимание на хигиената на ръцете и на стъпките при миенето. Акцент в инструктажа бе свалянето на персонални защитни средства, разпоредбите за потребление на ръкавици.

"Важно е да познаваме главните правила при деконтаминация на повърхности, съобщи експертът и регистрира най-често допусканите неточности ", сподели специлиастът.

Защо са значими шлемовете в отбраната против Covid-19?

Дозаторите, които не са изпразнени изцяло, се допълват. Преди следващо зареждане дозаторите за течен сапун не се почистват главно посредством щедро изплакване на цялата система с гореща вода и следващо изсушаване.

Не се съблюдава рекомендацията за дозаторите с дезинфектанти да се използват единствено пълнители, напълнени фабрично или в болничната аптека

Използват се корав сапун и текстилни нееднократни кърпи за подсушаване на ръцете.

Пред аудиторията, в границите на няколко дни, доцент Андрей Галев показа още значима информация за предотвратяване от инфекции.

Предметите за персонална приложимост, които крият риск от контаминация (очила, слухов уред, украшение, предмети за грижа за тялото) по време на престоя в болничното заведение, би трябвало всекидневно да се обработват с дезинфектанти.

Дюшеците, одеялата и възглавниците би трябвало да са снабдени със защитни антибактериални калъфи.

Всички повърхности, които могат да се контаминират, се подлагат на настояща стерилизация (маса, нощни шкафчета, телефон, дръжките на вратата, нощните лампи) и така нататък

Необходимо е в стаята на пациента да има обособен стетоскоп, уред за премерване на кръвно налягане, термометър, които подлежат на настояща стерилизация. След изписване на пациента дефинитивно се дезинфектират. Посудата от стаята на пациента се транспортира неотложно до централната кухня без да престоява.

Ежедневно разчистване пък става на правилото един моп/парцал - за една стая!

При липса на профилирана количка с мопове - стаите с изолирани пациенти се обработват последни с обособен инвентар. След превеждане или изписване на пациента се организира последна стерилизация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР