Всяка промяна трябва да обслужва по най-добрия начин хората в

...
Всяка промяна трябва да обслужва по най-добрия начин хората в
Коментари Харесай

Фандъкова напомня на Спаси София, че не е единствената гражданска организация

Всяка смяна би трябвало да обслужва по най-хубавия метод хората в града. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка настояването на живеещи и работещи наза връщане на автомобилното придвижване и паркоместата.

Припомняме, самодейността на " Спаси София " да трансформира централната столична улица в пешеходна зона породи

В тази връзка Фандъкова посочи, че кметът и общинските съветници би трябвало да търсят салдото, с цел да не пострада дадена група от хора поради техни решения.

Относно " Спаси София " тя изясни, че се е срещала с тях, с цел да чуе причините им, Общинският съвет е задължен да ги изслуша само че тя самата не може да каже какво ще реши СОС.
 Пореден митинг против превръщането на столичната ул.
Пореден митинг против превръщането на столичната ул. " Съборна " в пешеходна

Хората се притесняват, че няма да могат да стигат до домовете си с колите си

" Когато има разнообразни отзиви, те би трябвало да се чуят и би трябвало да има разговор. Не може да считаме, че има единствено една гражданска организация и постоянно тя да е само права. Трябва да чуваме всички и деликатно след разискване да се взимат решенията ", безапелационен бе градоначалникът.

Тя изясни, че в доста от документите на общината е планувано улицата да е пешеходна. След постъпването на плана от общината са имали увещание, че той е разискван с жителите. Според Фандъкова превръщането на " Съборна " в пешеходна улица е трябвало да се случи, когато тя се реконструира - след осъществяването на плана за пл. " Св. Неделя ".
 Столичани стачкуват против превръщането на ул.
Столичани стачкуват против превръщането на ул. " Съборна " в пешеходна зона

Те се притесняват от банкрут на магазини и липса на паркоместа

Относно изказванията на " Спаси София ", че вотът в програмата " София избира " е манипулиран, кметът съобщи, че зам.-кметът по цифровизация е оповестил опитите за навлизане в системата и сезирането на способените органи. Да не се окаже най-после, че крадецът вика: " дръжте крадеца ", означи тя.

Тя акцентира, че към момента не са ясни резултатите от гласуването по програмата. По нейни думи не трябва гражданското пространство да се изземва от една организация.

" Мисля, че това беше една чудесна концепция, която би трябвало да развием, а не да се получават дребни разправии, които да я компрометират. София е град на дейните хора и те не се изчерпват с една организация ", безапелационна бе Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР