Всяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази

...
Всяка притча има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази
Коментари Харесай

Притча за вежливостта, която ще ни накара да се замислим

Всяка алегория има своята поука. Предимството на тези поучителни разкази е, че са по едно и също време потребни и приятни за четене. Те постоянно са с дребен размер, а сентенцията е задоволително ясно обособена. Друга специфичност е, че всеки от нас би трябвало да я прочете и самичък за себе си да изведе кое е най-важното. Притчите нормално ни демонстрират някои елементи, които сме пропуснали, само че са основни. Затова и през днешния ден ви представяме една алегория за вежливостта, която несъмнено ще ни накара да се замислим.

Един юноша работил в месокомбинат, предават от spiralata.net. Един ден, завършвайки работния си ден, отишъл в един от хладилниците, с цел да ревизира нещо. В този миг вратата се затворила, устройството за безвредно заключване блокирало и младежът останал вътре затворен като в капан. Макар че удрял мощно по вратата и крещял, никой не можел да го чуе.

Повечето от служащите напуснали работните си места и се завърнали по домовете си. Пет часа по-късно, и на прага на гибелта, някой отворил вратата на огромния ледник. Бил охранителят на месокомбината, който влезнал и го избавил. Младежът попитал спасителя си по какъв начин по този начин му е хрумнало да отвори хладилната врата – нещо което не е част от работата му и той обяснил:

„ Работя в тази компания 35 години, стотици служащи влизат и излизат всеки ден, само че ти си единственият, който ме посреща заран с едно „ Здравей “ и се сбогува с мен с „ До на следващия ден “. За останалите служащи съм като незабележим.

Днес, както всеки ден, ми казахте „ Здравей “ на входа, само че не чух като всеки ден „ До на следващия ден “. Чакам за това „ Здравей “ и „ До на следващия ден “ всеки ден. За теб съм човек, и това ме кара да отивам на работа със предпочитание всеки ден. Когато не чух поздрава за разлъка, знаех, че нещо ти се е случило … потърсих те и те открих! “
Бъдете положителни към всички без да делите хората!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР