Всяка последна сряда от месец февруари се отбелязва Световният ден

...
Всяка последна сряда от месец февруари се отбелязва Световният ден
Коментари Харесай

В Пловдив отбелязаха Световния ден против тормоза в училище

Всяка последна сряда от месец февруари се отбелязва Световният ден срещу издевателството в учебно заведение, прочут като " Ден на розовата фланелка “. Фланелката и цветът символизират неприемането на принуждение и тормоз в учебно заведение. По този мотив през днешния ден пред Община Пловдив зам.-кметът, общинският консултант Румяна Толова, шефът на дирекция " Социална политика " Веселина Ботева и Чудомира Пинджева - шеф на Оперативна програма “Радостни обреди " сложиха розови маски в символ на съпричастност.

" Този ден би трябвало да ни подсети, че тормозът в учебно заведение съществува. Много възпитаници са жертва на обиди и унижения и това води до извънредно неподходящи последствия, влияещи върху тяхната душeвност и развиване ", разяснява.

Веселина Ботева добави: " От всички нас зависи по какъв метод и с какви средства ще му се противопоставим, тъй като следствията от него могат да бъдат пагубни за всяко едно дете. "

" Всички ние, обединени против насилието и издевателството, сме силата, която може да направи светът ни по-добър, да бъде изпълнен с добрина и позитивизъм. Посланията, които през днешния ден насочваме към Вас, са да бъдем дейни и виновни, толерантни и разбиращи, с цел да създадем светът по-доброи умерено място за децата ни! ", приключи общинският консултант Румяна Толова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР