Всяка поколение мрежи има емблематични приложения и оборудванеВсе още не

...
Всяка поколение мрежи има емблематични приложения и оборудванеВсе още не
Коментари Харесай

Терабитови скорости ни очакват в 6G ерата

Всяка потомство мрежи има емблематични приложения и съоръжение

Все още не е елементарно да си представим вероятностите, които ще отворят 6G мрежите
(снимка: CCO Public Domain)

5G технологиите занапред навлизат на някои пазари, само че фирмите към този момент работят върху последващо потомство мобилни мрежи . След към 10 години 5G ще наподобява като каменна ера, поради предстоящите терабитови скорости в ерата на 6 G.

На конференция в Китай, отдадена на осведомителните и информационни технологии на бъдещето, специалисти разкриха основни аспекти на 6G технологията. Сред тях са свръхвисоката надеждност, субмилисекундните закъснения и скоростта на транспорт на данни от над 1Tb/s.
още по тематиката
Ю Шаохуа, академик от Китайската инженерна академия, изнесе тирада, озаглавена „ Знаковите приложения и оборудването са ключът към триумфа на 5G ”. Той съобщи, че всяко потомство мобилни връзки има емблематични приложения и съоръжение.

Така да вземем за пример, емблематични за 2G мрежите са гласовите връзки и SMS-ът, а устройството е Big Brother. При 3G емблемата е смарт телефонът със CRBT, MMS и видеофон услуги, а при 4G – потреблението на приложения като WeChat, Alipay и други, включително с услуги за локация.

Инвестициите в 5G може да са доста по-големи от тези в 4G, изключително в случай че операторите са загрижени за това кои са новите емблематични приложения и съоръжение. Според Ю Шаохуа, в 5G ерата ще следим взаимосвързаност на всички и всичко – както на хората, по този начин и на обектите.

Все още не е елементарно да си представим вероятностите, които ще се отворят при прекосяване към мрежи от шесто потомство, само че знаците сега са впечатляващи. 6G ще предложи мрежова продуктивност от клас TRUST, където T е Tb/s, R е свръхвисоката надеждност, U е претрупаната връзка, S е забавянето под милисекунда, а T – терахерцовият набор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР