Всяка победа на арената на природните науки на нашите олимпийски

...
Всяка победа на арената на природните науки на нашите олимпийски
Коментари Харесай

Румен Радев: Всяка победа на арената на природните науки е повод за гордост

Всяка победа на арената на естествените науки на нашите олимпийски тимове ни изпълва с горделивост и доста вяра. Бъдещето на България е в науката и в нововъведенията, а българското държавно управление има потребност от интелигентни, образовани и мислещи хора, които да придвижат страната напред. " Това съобщи президентът Румен Радев, който беше хазаин на Седмата годишна среща на олимпийските тимове по естествени науки, заяви прессекретариатът на президента..

Радев акцентира, че тази година е извънредно сполучлива със извоюваните 95 медала и 2 почетни грамоти. " Отново доказахте, че България има необикновен капацитет. Давам си сметка какво ви коства всичко това – ограничения, твърдоглав труд и безрезервност, само че това е пътят към триумфа ", сподели президентът на децата. Той поздрави и техните преподаватели.

" Вярвам, че всичко, което вършиме покачва интереса на нашите деца към естествените науки и уменията, които получават и по информатика, и по математическа филология са определящи за бъдещето на страната. Този труд ще се върне с нови научни достижения, определящи и нашето бъдеще, а за какво не и бъдещето на света ", сподели Румен Радев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР