Всяка пета фирма в България е в риск от фалит,

...
Всяка пета фирма в България е в риск от фалит,
Коментари Харесай

Всяка пета фирма в България е в риск от фалит

Всяка пета компания в България е в риск от банкрут, демонстрира разбор на водеща компания за ръководство на кредитния риск.
Близо 75 000 компании в България са на ръба на неплатежноспособността. Най-често те са в търговията на дребно. Сред тях е и фамилната книжарницата на Асен Гьолев. Продават офис консумативи от 20 години.
Според него нещата вървят към банкрут. „ Големите вериги поемат 90%, за дребния бизнес не остава нищо”, изяснява Асен Гьолев.
Казва, че през последните 2 години е изключително мъчно. Не могат да конкурират промоциите в огромните вериги.
И въпреки всичко в България банкрутите понижават за последната година. Тенденцията в множеството страни от Централна и Източна Европа обаче се трансформира и броят на фирмите в неплатежоспособност се усилва приблизително с 6%.
„ България е отворена стопанска система. В момента в международен мащаб пикът е доближат и в някои от стопанските системи се следи закъснение, изяснява Милена Виденова.
За идна рецесия обаче не може да се приказва.
„ Като цяло няма ранни сигнали за наближаваща рецесия, въпреки че цикличността на стопанската система си съществува и никой не я е отменял”, съгласно Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).
А най-сериозният проблем за компаниите остава дефицитът на фрагменти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР