Всяка от триногите камери на КАТ успява да заснеме между

...
Всяка от триногите камери на КАТ успява да заснеме между
Коментари Харесай

Камери дебнат за превишена скорост


Всяка от триногите камери на КАТ съумява да снима сред 100 и 200 извършители дневно. 30-те уреда са единствените у нас, които се употребяват за засичане на водачи с превишена скорост по мрачно. Пътна полиция разполага с 31 триноги камери, няколко стационарни и близо 150 мобилни, които засичат от патрулките. Повечето от стационарните устройства са остарели, постоянно се скапват и са на ремонт. Радарите в патрулките на служителите на реда пък се употребяват главно денем. Полицаите разчитат най-много на модерните триноги, показва Нова ТВ.

Едно от местата, където най-често могат да ви снимат в нарушаване, е на отклонението на бул. "Брюксел " към Терминал 1. Само за броени метри ограничаването на скоростта пада от 80 на 40 километра. Всяка област у нас разполага с по една тринога камера. В София уредите са три и се употребяват непрекъснато. "Нарушителите основно са нощно време ", сподели Мартин Пасков от "Пътна полиция "-СДВР. Тогава пътните служители на реда разчитат на радарите главно по огромните булеварди.

"Над 300 метра може умерено да работи техническото средство, само че зависи основно от индивида, който ще настройва, от служителя ", сподели още Пасков. Полицаите най-често настройват уредите да засичат извършители на разстояние до 200 метра. Те съумяват, за разлика от останалите камери на КАТ, да снимат всички водачи с превишена скорост, даже да са шест-седем едновременно.
"Както приближаващи, по този начин и отдалечаващи коли, сама разпознава регистрационния номер на автомобила ", съобщи Мартин Пасков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР