Всяка от големите одиторски компании понастоящем е обект на регулаторни

...
Всяка от големите одиторски компании понастоящем е обект на регулаторни
Коментари Харесай

Големите одиторски компании са твърде близки с клиентите си

Всяка от огромните одиторски компании понастоящем е обект на регулаторни инспекции и каузи

Още по тематиката
Гръмването на " Олимпик " е поради над 200 млн. евро фиктивни активи

Местното издание CyprusMail се базира на документи от одита на компанията и подлага на критика кипърския контрол
23 авг 2018
Донеси ми главата на регулаторa

Политически игри и корпоративно лобиране трансфораха банкрута на " Олимпик " в скандал и доведоха до оставка на Ралица Агайн от КФН
23 авг 2018
Загубата на " Спарки Елтос " се усилва към края на юни

Одиторът е отказал да завери годишните доклади на ловешкия производител на електроинструменти
20 авг 2018
Сметната палата откри съществени пропуски в контрола на биохраните

Констатациите на инспектора идват на фона на взрива в този сегмент от земеделието
3 авг 2018
КФН извади кипърската ЗК " Олимпик " от пазара на " Гражданска отговорност "

Причината е отнемането на лиценза на компанията майка в островната страна
16 май 2018 Мнозина смятат одиторската специалност за скучна и уседнала, само че за Марио Бота това е предопределение. Бота прекарва 20 години в PwC, преди да бъде отхвърлен от компанията в края на предишното лято, и въпреки да декларира, че е извънредно завързан към дългогодишния си шеф, инспекторът стартира правосъден развой против одиторската компания, написа Financial Times.

Обвинения за " неетични лъжливи практики "

Бота упреква PwC в осъществяване на " неетични и лъжливи практики ", с което хвърля светлина върху една плашеща наклонност, публикувана в одиторския свят, а точно че одиторските компании постоянно са прекомерно близки и съпричастни с дейностите на клиентите си.

Загрижеността, по която Бота насочва своите обвинявания, е, че сътрудниците на PwC са заплашили обективността на компанията. Още повече слабостите във вътрешния надзор на сдруженията, за които PwC би трябвало да предизвестява акционерите, все по-рядко са част от отчетите на компанията. Слабият одиторски надзор съгласно Бота също по този начин е разрешил на редица по-малки компании да употребяват фирмени средства за персонални цели на притежателите или не по предопределение.

За външни лица обвиняванията на инспектора могат да звучат пресилени. Обезпокоителна обаче се оказва оценката, която Бота получава за активността си през 2014 година, две години откакто той повдига въпроса за работната нравственос в границите на компанията. " Докато не успее да накара клиентите да желаят него, не мисля, че той в миналото ще стане сътрудник " – по този метод един от чиновниците на компанията разяснява представянето на Бота, написа Financial Times, базирайки се на документ на PwC от годината.

" Твърденията на господин Бота са изцяло погрешни. Службата му в компанията беше прекъсната по законни бизнес аргументи и ние ще потвърдим това в съда ", обявиха от PwC. " Нашата самостоятелност разрешава да упражняваме професионален песимизъм и да създадем справедливи одитни изводи. Партньорите и чиновниците в нашата компания се правят оценка въз основа на постигнатото качество на одита и следене за спазването на нашите политики, процедури и използвани професионални и регулаторни стандарти ", допълниха от компанията в свое изказване.

Прекомерната непосредственост

Опасенията, че инспекторите са прекомерно близки и съучастници на клиентите си, заради което не могат да отбележат или бележит счетоводната илюзия, по никакъв метод не са характерни за PwC. Всички счетоводни компании от Голямата четворка станаха обект на обвинявания за непрофесионални практики.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР