Всяка осма виза за периода 1 януари - 13 септември

...
Всяка осма виза за периода 1 януари - 13 септември
Коментари Харесай

Консулската ни служба в Москва е издала над 17 000 визи с цел културен обмен

Всяка осма виза за интервала 1 януари - 13 септември 2018 година от консулската работа в Москва за страната ни е за културен продан. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в отговор на въпрос от ръководителя на ПГ на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров за активността на консулската работа на Република България в Москва по време на постоянния парламентарен надзор.

Вицепремиерът изясни, че на всички съветски участници в културни мероприятия в България се издават безвъзмездни визи, когато дават отговор на изискванията.

Тя разясни, че за този интервал консулската ни работа в съветската столица е издала 17 186 визи за културен продан.

„ За предходната година цифрите са 18 659 безвъзмездни, още веднъж за културен продан. Това е непрекъсната големина и непрекъсната наклонност ", разясни тя и посочи, че се отхвърлят визи единствено в случаите, когато са нарушени наредбите споразуменията с Русия.

,,Такива случаи да вземем за пример могат да бъдат, когато участниците в такива събития, заплащат и вземат участие във фестивалите с комерсиална цел “, посочи Захариева.

Тя пое ангажимент да ревизира случая, за който сигнализира Волен Сидеров във връзка със събрани непозволени такси за визи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР