Всяка майка иска детето й да е здраво, да расте

...
Всяка майка иска детето й да е здраво, да расте
Коментари Харесай

3 храни, които могат да убият вас и детето ви

Всяка майка желае детето й да е крепко, да пораства щастливо и усмихнато. Погрешка или поради незнание обаче даже най-грижовната родителка може да навреди на обичаното си създание.

Не всички храни, които сме подготвени да дадем на детето си са потребни. Някои от тях могат да му навредят, а в най-лошия случай краят може да бъде даже съдбовен. В идващите редове ще ви разкрием кои 3 продукта е добре да не давате на малчугана си.

Гъби



Не, не приказваме за тези сладки червени гъбки на бели точки, които се появяват из страниците на книжките и всяко дете желае да си ги вземе у дома. Горските гъби доста постоянно са смъртоносни. Понякога даже специалист не може да планува следствията от потреблението им, без да е направил авансово химически тест.

Всичко опира до това по какъв начин се хранят гъбите. За разлика от други организми, те усвояват от почвата безусловно всичко, което могат. Има опити, при които съзнателно почва бива обогатена с тежки метали. Докато други растения взимат толкоз,колкото им е нужно, гъбите са погълнали напълно всички химикали и олово. В резултат на това, в случай че не умрат самите те, то стават смъртоносни.

Бременни дами също е добре да не ги употребяват.

Не си позволявайте да берете гъби наоколо до блока или до града, тъй като може да си вземете по този начин еднопосочен билет до болничното заведение.

Бадеми



Вероятно не е належащо да споделяме, само че все пакще отбележим, че в случай че детето ви е алергично към ядки, то тогава бадемите са строго противопоказни. Има редица дуги обстановки, при които храненето на този деликатес може да докара до мъчения из лечебните заведения.

Преяждане

Бадемите съдържат колосални количества витамин Е. На дребни порции той е доста потребен идори от време на време е препоръчван от лекарите. Свръхдозировката с него обаче води до:

- Диария

- Замъглено виждане

- Подуване на корема

- Заспиване

Абсолютно неразрешено е деца под 3-годишна възраст да ядат бадеми. Деца в предучилищна възраст може да ядат до 2-3 яки на ден.

Индийците и ацтеките са го употребявали като отрова.

Бадемите съдържат манган и по тази причина не би трябвало да ги похапвате, в случай че имате стомашни проблеми.

Картофи



Точно тях не очаквахте да видите в тази ранглиста, нали? Те са също измежду най-опасните артикули за тялото.

В картофите има доста нишесте, което се отсрочва в тялото ви и води до затлъстяване още от детството.

Такава заплаха дебне и родителите. Много по-добре е да си позволите да хапнете бургер или пица в сравнение с картофки.

Добре е децата ви да не употребяват повече от един път месечно картофи, най-малко до момента в който не навършат 7-8 години. Не забравяйте правилото, че по-евтиното нормално е по-вредно.

Картофите съдържат висок гликемичен показател. Бързо се всмукват и дават сила, само че възприятието за апетит не отминава.

По-добре хапвайте богати на фибри зеленчуци или най-малко салата от домати и краставици.

източник: jenata.blitz.bg/
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР