Всяка майка иска да каже толкова много неща на децата

...
Всяка майка иска да каже толкова много неща на децата
Коментари Харесай

Думите, които майката иска да каже на децата си, но се страхува да изрече

Всяка майка желае да каже толкоз доста неща на децата си. Но тя се опасява да не ги нарани, тъй като не желае да нахалства и да навлезе прекомерно доста в персоналното им пространство.
Но едно е ясно - майката е най-скъпият човек в живота на човек. Тя ни оказва помощ в сложни моменти, знае по какъв начин да ни успокои, дава ни скъпи препоръки, грижи се за нас. Майчината обич е най-силната, тя ни дава криле и сили да живеем живота си пълноценно. Всяка майка има доста неща, които да каже на синовете и дъщерите си. Но има думи, които тя не желае да споделя. Причината е, че я е боязън да не ги възприемат неправилно и да се обидят от тях.

Колкото и да обичаме обичаната мама обаче, доста от нас я напущат, с цел да потърсят щастието си в различен град или страна. Те основават свое лично семейство, само че постоянно помнят майчината милувка, топлота и обич.

Ако майка ви е жива, замисляте ли се дали постоянно ѝ се обаждате? Дали я посещавате и имате време за нея? Замислете се - тя може да не го демонстрира, само че има потребност от вас.
Ето кои са думите, които майката не изрича, само че ги мисли всеки ден.

Грижа

 грижа

На каквато и възраст да сме, за майката ние си оставаме нейните деца. Тя ни е родила и се е грижила за нас през целия си живот. Годините нямат никакво значение. Ако тя е жива, а вие в последно време все нямате време за нея, това е огромна неточност. Поне ѝ звъннете, с цел да ѝ стоплите душата. Тя и в този момент, в този миг мисли за вас с грижи и желае да ви пита по какъв начин сте...

Помощ

 помощ

Хората остаряват с годините и този развой няма по какъв начин да се спре. С напредването на възрастта майката стартира от ден на ден да се уморява, да има здравословни проблеми и да не може да устоя на напрежението. Отделете от времето си, напазарувайте ѝ храна и ѝ помогнете с торбите. Тя няма да ви помоли за това, с цел да не ви тормози, само че ще се зарадва, в случай че го извършите за нея.

Прошка

 амнистия

Хората сме неверни, включително и майките. Преглътнете вашата горделивост и намерете мощ да простите на майка си. Ако тя е сбъркала с нещо, навлязла е прекалено много в персоналното ви пространство или се бърка в живота ви - това са неща, които могат да се преглътнат. В последна сметка тя го е направила, тъй като е мислила, че е за ваше положително. Поговорете умерено с нея и ѝ поискайте амнистия, в случай че смятате, че сте я наранили и обидили.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР