Всяка култура е различна, и за да може човек да

...
Всяка култура е различна, и за да може човек да
Коментари Харесай

От 50 станахме над 500

Всяка просвета е друга, и с цел да може човек да се приспособи, е добре да я опознае, счита Силвен Коло, шеф на Melexis България – компанията е един от трите международни водачи в производството на автомобилни полупроводникови датчици

- Господин Коло, какво ви докара в България?

- Решението ми да дойда в България беше подбудено от няколко фактора, един от които е любознанието по какъв начин бих се справил, какво съставлява тази страна. Любопитството е качество, което считам, че всеки инженер би трябвало да има. Съществен фактор беше и предизвикването да работя за Melexis, само че в страна, в която компанията таман навлизаше, само че капацитетът за развиване беше огромен. Исторически България има обичаи в областта на електрониката и опитни експерти, тъй че решението на Melexis за инвестиция в страната беше добре премислено. В началото екипът в София се състоеше от 50 чиновници, а през днешния ден сме над 500. В момента Melexis България е и най-голямото посланичество в структурата.

Melexis създава решения в областта на микроелектрониката и с горделивост мога да кажа, че българският офис дава своя сериозен принос в позиционирането на компанията като един от трите международни водачи в производството на автомобилни полупроводникови датчици.

- В какво положение поехте бизнеса и кои са достиженията, с които управлявания от вас екип се гордеете?

- Melexis България измина дълъг път. От 2000 година до през днешния ден имаме 65 създадени продукта, повече от 5 милиарда чипа, доставени на клиенти от целия свят, и екип, който се разрасна 10 пъти. Вземайки поради постоянния напредък в България и забележителното търсене на продуктите на Melexis в международен мащаб, пристигна решението на световно равнище за разширение на индустриалното пространство, развойната активност, както и на складовата база. Петгодишният ни капиталов проект възлиза на близо 75 млн. евро и имаме вяра, че в допълнение ще затвърди позицията ни на огромен вложител и шеф в района.

- Езикът преграда ли е и от време на време не се ли чувствате чужденец в личната си компания?

- Вярвам, че да бъдеш добър управител не зависи от твоята народност, пол, раса, а съставлява композиция от темперамент, полезности и умения. Официалният език в Melexis е британският, защото единствено в София имаме чиновници от съвсем 10 националности. Бюрото ми се намира в един от офисите, измежду сътрудниците. Всеки ден организирам срещи и приказвам с тях, тъй че не мога да кажа, че чувствам информационна преграда. Разбира се, да говорите и разбирате езика на страната, в която живеете, е преимущество, изключително в всекидневието. Именно по тази причина се старая да усъвършенствам владеенето и разбирането на българския език с поддръжката на моите двама синове!

- Кой е мениджърският урок, който научихте у нас по сложния метод?

- Всяка сложна обстановка ни учи на нещо, и може да ни накара да се замислим и самоусъвършенстваме – самолетът излетява против вятъра, а не с попътен вятър. Връщайки се обратно във времето, съзнавам какъв брой е значимо да се пита, а не да се допуска. Всяка просвета е друга, и с цел да може човек да се приспособи, е добре да я опознае. И един от главните заключения, до които доближих с опита, е че сполучливият управител е този, който е заобиколен от верния екип.

Венцислав Савов, фотография персонален списък

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР