Всяка криза е и възможност. Сега е моментът да стартираме

...
Всяка криза е и възможност. Сега е моментът да стартираме
Коментари Харесай

Почти 95% от учениците преминават на онлайн обучение

Всяка рецесия е и опция. Сега е моментът да стартираме с електронното образование още в понеделник, 16 март, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев на брифинг в МОН, откакто след в изключително състояние поради ковид, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вълчев съобщи, че още в понеделник настройката им е да започват образование в електронна среда за 90% от учениците, а от вторник за 95% от учениците, като се има поради, че междинната посещаемост в учебно заведение е под 90%.

Министърът съобщи, че времето на изключително състояние ще се употребява за подготовка, за извършения, за преговор на знанията на децата.

Предстои да се откри каква част от учениците нямат опция за цифрово образование в домашни условия – нямат компютър или интернет.

Не може да осигурим 100% такова образование, само че ще създадем оптималното по-голяма част от децата да оползотворят времето, съобщи Красимир Вълчев.

Подготвяме и механизъм за взаимопомощ. Училищата ще си оказват помощ взаимно, учителите ще си оказват помощ взаимно. Ще подготвим уебинари, видео връзки, сподели още министърът и означи, че двете издателствата „ Просвета ” и „ Клет ” към този момент са дали гратис всички електронни учебници от 1 до 10 клас.

За по-малките възпитаници е значимо всеки преподавател да сътвори групи за връзки – посредством електронните дневници, посредством обществените мрежи. Там където няма такива, МОН се обръща за подпомагане към родителите, които би трябвало да бъдат връзката сред учителя и ученика.

С Българска национална телевизия ще бъде проведена просветителна телевизия и телевизионни уроци, те ще тръгнат още от вторник, 17 март.

Ще въведем механизъм, при който в случай че учителите имат най-малко 5 часа работа и тя бъде верифицирана, да се смята за работен ден, сподели още Вълчев.

Министърът съобщи, че се отхвърлят от правилото на обичайната организация. Принципът е колкото успеем да организираме, толкоз, уточни той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР