Всяка котка - член на семейството, има нужда освен от

...
Всяка котка - член на семейството, има нужда освен от
Коментари Харесай

Как котката да научи името си

Всяка котка - член на фамилията, има потребност с изключение на от грижи за насъщните си потребности и от име. Името играе основна роля в живота на мъркащия домакински питомец, защото точно посредством него ще се реализира огромна част от връзката сред стопанина и неговия любим.

При избора на уместно име за котката, би трябвало да се обърне внимание на следните аспекти с оглед котката да се научи да реагира на името си:

1. За предпочитане са едносричните и двусричните имена. Котките мъчно запомнят по-дълги думи и в случай че името е дълго и комплицирано, котачето надали ще се научи да дава отговор на него. Кратките и ясни команди в композиция с елементарно име имат по-голям късмет за триумф в връзката. При прекомерно комплицирани имена има заплаха котката да не идва при повикване.

2. Изборът на име е добре да се направи с мисълта, че дребното пухче бързо ще порасне. Затова е добре да бъде както за малко коте, по този начин и за стара писанка.

3. Добре е името на котето да не е близко по звучене до това на други домашни любимци, в случай че има такива. В противоположен случай котето може да се обърка и да идва когато в действителност викате другите животинки. В следствие пък може да схване непознатото име за свое.

4. Името се избира, откакто полът на котката е открит. След като котката свикне с едно име, след това малко по-трудно ще се отучи.

 Да упражняваме котката да научи името си

5. Викането на котето по име е добре да се прави единствено при позитивни мотиви. Иначе тя може да обвърже думата с нещо неприятно и по този начин да се получи резултат противоположен на стремежи, тя ще отхвърля да се приближи. Интонацията също е значима, котките могат да разграничават тона и схващат по кое време ще бъдат смъмрени и по кое време наградени.

Най-лесни способи котето да дава отговор на своето име

Начинът в действителност е един - това са лакомствата за котки. Ако няма купени от магазина, елементарно може да се подготвят - нарязва се някакъв тип колбас на дребни късчета. Дава се на котето да подуши лакомството, след което отдалече се вика името му и му се дава късче. Това се повтаря, до момента в който лакомството свърши.

Не бива да се не помни, че котките елементарно се отегчават и губят интерес. Затова оптималните опити са 4-5 дневно. За няколко дни котето ще свикне да идва, щом чуе името си, даже без да му се предлага лакомство.

Естествено, котката ще свикне с името си и без този натоварен курс, просто като я викате за следващото меню. Ако държите котето да свикне бързо с името си и да е наясно тъкмо коя дума е то, се въздържайте от използването на спомагателни думи към името.

Като за начало повтаряйте единствено името на писаната при интеракцията си с нея. Оставете животинката да разбере, че би трябвало да реагира на избраният набор от срички.

Търсите ли уместно име за котката си? Вижте също:

- Име за женско коте;

- Име за мъжко коте;

- Име за бяла котка;

- Име за сива котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР