Всяка компания, листвана на Лондонската фондова борса (LSE), ще бъде

...
Всяка компания, листвана на Лондонската фондова борса (LSE), ще бъде
Коментари Харесай

Нови екологични изисквания към компаниите на Лондонската борса

Всяка компания, листвана на Лондонската фондова борса (LSE), ще бъде законово задължена да показва годишни проекти за възстановяване на своята резистентност след няколко години. Това заяви вестник Daily Telegraph, базирайки се на английския финансов министър Риши Сунак.

Фирмите ще би трябвало да изготвят постоянни " проекти за преход "  към по-екологични интервенции, с цел да " оказват помощ на Обединеното кралство "  да реализира въглеродна неутралност до 2050 година Това се отнася най-вече за компании, занимаващи се с рандеман на потребни изкопаеми, нефтени сондажи, изгаряне на въглища за произвеждане на електрическа енергия и други въглеродноемки действия. Те " ще би трябвало да потвърдят, че възнамеряват да бъдат екологично чисти ", отбелязва вестникът.

Контролът върху осъществяването на сходни условия ще бъде поверен на Управлението по финансово контролиране и надзор (FCA), а при липса на екологични проекти, причинителите могат да бъдат санкционирани или отстранени от английските фондови пазари.

Тези правила ще обиден директно всички финансови институции и институции в Обединеното кралство, на първо място банки и пенсионни фондове, които ще би трябвало да преминат към " зелени вложения ".

Новите правила, съгласно вестника, могат да бъдат признати още през 2023 година, след публикуването на резултатите от консултациите и началото на договарянията с FCA. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР