Всяка жена поне веднъж си е правила тест за бременност

...
Всяка жена поне веднъж си е правила тест за бременност
Коментари Харесай

Доколко може да се вярва на тестовете за бременност

Всяка жена най-малко един път си е правила тест за бременност – е, най-малко всяка, която се е интересувала от това дали е бременна след 70-те години на предишния век, когато са изобретени тестванията с оптималната акуратност.

Днес ги има във всяка аптека и производителите настояват, че достоверността на резултатите при потреблението им доближава 90–99%, но така ли е на процедура? Винаги стават неточности и те не са чак толкоз редки, колкото си мислим. Ето какво може да повлияе на резултатите, изброява woman.rambler.ru:

Причината за погрешен резултат най-често може да бъде бракувано произведение, по тази причина, с цел да избегнете неточно тестване, обръщайте внимание на контролната лентичка – тя постоянно би трябвало да участва. Ако липсва по някаква причина, е доста евентуално резултатът да е неакуратен. 

Това се отнася и за теста с отложен период на валидност.

Причин и за подправени позитивни резултати:

1. Тумор, който усилва производството на хормона, създаван от женското тяло при започване на бременността.

Към такива новообразувания спадат хорион карцином или кисти на пикочния мехур, при които направата на полови хормони се нарушава съществено.

2. Прием на ХГ хормони.

Хормонът на бременността или т. нар „ човешки хорионгонадотропин “ може да остане в женския организъм до 14 дни след приемането му и в случай че в този интервал се направи тест за бременност, от време на време той може да е позитивен, а действително да няма същинска бременност. 

3. След аборт скоро след забременяването или при импровизиран аборт, индикаторът ХГЧ (от британски HCG) за известно време има задоволително високи стойности и пробата може да се окаже лъжливо позитивен.

4. Дисфункция на яйчниците. В този слушай се нарушава изработването на хормони и това води до илюзия в резултатите.

Има няколко фактора, които могат да провокират  подправени негативни резултати:

1. Хорионгонадотропинът може да се натрупва неравномерно в кръвта, а значи и неговата централизация в урината не всеки път е задоволителна за това пробата безпогрешно да дефинира дали е настъпила бременност.

2. Съвсем ранна бременност – даже тест с висока сензитивност е добре да се употребява не по-рано от 15 дни след овулацията.

Прочетете целия материал на уеб страницата на Новите родители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР