Всяка жена мечтае за силен мъж до себе си. Такъв,

...
Всяка жена мечтае за силен мъж до себе си. Такъв,
Коментари Харесай

Какво значи силен мъж: Какъв трябва да е мъжът, който жената заслужава

Всяка жена мечтае за мощен мъж до себе си. Такъв, който да я пази и пази, да й бъде опора във всяко отношение. Интересно, само че сходна „ приказка “, много постоянно свършва не по този начин, както сме очаквали. Да забележим за какво.

Да предположим, че сте изкарали шанс и най-сетне сте срещнали мечтания мъж. Докато сте влюбени, вие се опиянявате от неговата неустрашимост и мощ, коства ви се, че сте на седмото небе от благополучие.

Но… качествата на мощния мъж имат другата страна на медала. Времето минава и внезапно може да се окажете като птиче в клетка. Защото вашият мачо не ви дава да вършиме нищо без негово единодушие, както и ви принуждава да давате доклад за всяка една стъпка.

Тогава някак си незабелязано се откъсвате от нормалния кръг от близки хора, пробвайки се да угодите по всякакъв начин на обичания, който е впечатляващо огромен и мощен, че несъмнено заслужва цялото ваше внимание и удивление. И се оказва, че качествата на мощния мъж се разграничават от сюжета, който сте виждали в самото начало на връзката.

Или различен вид. Вашият мощен мъж се трансформира фрапантно откакто към този момент ви е „ уловил “. Откровените диалози изцяло изчезват от графика, даже по време на бурната романтика. Той е засегнат от опитите ви да извършите връзката по-топла и по-искрена, той не схваща от какво имате потребност още, защото ви е „ снабдил “ с всичко. И въпреки всичко вие сте нещастни.

Вие не се чувствате като обичана жена, а като облага на мощния мъж. Това е по този начин, тъй като откакто ви е спечелил, той незабавно губи интерес.

Разбира се, има и още разновидности за развиване на връзката. Например, вашият „ мощен мъж “ си разрешава да употребява принуждение – както психическо, по този начин и физическо. За страдание, някои дами пренебрегват сходни прояви в ранните стадии на другарство, откровено вярвайки, че по този начин си и би трябвало. И че, в случай че те бие, това значи, че те обича.

Тези и сходни изкривени хрумвания за силата и по какъв начин тя би трябвало да се прояви, са заложени в детството, когато „ мощните “ – родители или други възрастни, които са призовани да се грижат за нас, без съмнение удрят плесници и измислят физически санкции, вярвайки, че това би трябвало да е по този начин, че всичко се прави от огромна обич и за наше положително.

Но това не е част от мощния мъж, който заслужавате.

Изброените нагоре „ мощни мъже “ – студени, деспотични, склонни към принуждение – идват от същото детство, където е имало малко или изцяло са липсвали почитание и поддръжка, само че за сметка на това е имало много  наказания и унижения.

Те са били научени, че понятието „ мощен мъж “ включва тъкмо това – мъж, който умее да владее, не демонстрира никаква страст (защото „ мъжете не плачат “) и взема решение всичко благодарение на физическа мощ.

Как да преосмислим мнението си за качествата на мощния мъж?

Отхвърлете натрапените облици и обществените стандарти за качествата на мощния мъж, поучават психолозите. Справете се със личните си упования по отношение на качествата на мощния мъж, желанията и потребностите. И тогава всичко ще си пристигна на мястото. Защото тогова ще осъзнаете, че мощният мъж е на първо място виновен човек.

Това значи, че той няма да упреква никого за това, което му се случва. Нито родителите, нито страната, нито обичаната си. Че настроението му е негова отговорност, задоволяването на потребностите му – също. Както и взетите решения и последствията от тях.

На второ място, качествата на мощния мъж се включват и това, той да умее де поема отговорност за околните до него хора.

Да намира метод да задоволи потребностите на фамилията и даже да е изгубил източника си на приходи, да не се отчайва, седнал на дивана, измъчен, проклинащ неприятните работодатели, страната и ориста си, давейки тъгата си с алкохол.

Силният мъж вижда в обстановката нови благоприятни условия за развиване и напредък и, затова, за възстановяване на финансовото положение. Силният мъж не има вяра, че единствено жена му би трябвало да се грижи сама за всичко.

Понятието „ мощен мъж “ не се отнася до характер или до физически сили. Силният мъж може да бъде милионер или пък не, да помпа мускули във фитнеса или да се придвижва в инвалидна количка.

Ако той е в положение да носи отговорност за себе си и околните си, той може да бъде наименуван „ мощен “.

И тъкмо до подобен мъж дамата може да се отпусне. Не да бъде слаба и безпомощна, а просто да си разреши да отпусне напрежението. Това ще я освободи от нуждата да е постоянно смела и ще й разреши да бъде себе си – блага, нежна и женствена.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР