Всяка жена има своя дефиниция за успех. Но има определени

...
Всяка жена има своя дефиниция за успех. Но има определени
Коментари Харесай

12 общи черти на успешните жени

„ Всяка жена има своя формулировка за триумф. Но има избрани черти, които сплотяват най-успелите дами. ”, написа Ема Грей в публикация за The Huffington Post.

От години тя изследва, чете и написа за съумели дами. На базата на тези наблюдения, Грей откроява и обобщава 12 отличителни и поучителни качества на дамите, постигнали върхове в живота и кариерата, предава Мениджър Нюз. 

1. Те са надълбоко увлечени от това, което вършат

Без пристрастеност, цялото майсторство на света не е в положение да ви издигне над елементарното занаятчийство. Ако не ви притегля това, с което се занимавате, няма по какъв начин да сте стимулирани, а затова, няма да се стремите да надхвърляте рамките на нормалното, да се пробвате да внасяте нешо ново в процеса. Но в случай че сте откровено увлечени, всички старания, които влагате, ще са наслаждение за вас, а не рутина.

2. Не чакат съвършенство – нито от себе си, нито от близките

Загубата на време и сила в опити за реализиране на съвършенство води най-много до възходящо чувство за злощастие. Успешните дами добре знаят, че не могат да бъдат идеални постоянно и когато и да е. " Всеки от нас, в случай че има шанс, ще остави забележима диря в света. Но ние влагаме прекомерно доста старания в устрема към съвършенство ", споделя Дебора Бърнард, президент на компанията Spar. " Не се опитвай да бъдеш Идеалната. Просто се фокусирай върху това, което ти харесва. И самоуверено, радостно, въодушевено върви напред. ”

3. Често стават ръководители

Много от сполучливите дами в точния момент са разбрали: в случай че си началник, ти определяш разпоредбите. По този мотив основният редактор на Cosmopolitan Джоана Коулс споделя: " Колкото повече се издигате в професионалната подчиненост, толкоз по-лесно става. Защото получавате по-голям надзор над обстановката ". А когато имате този надзор, разполагате и с повече благоприятни условия да създадете по-разумна, спокойна и уравновесена работна атмосфера, както за себе си, по този начин и за своите сътрудници.

4. Знаят какво е същинско партньорство

И по тази причина, постоянно се радват на сполучлива и хармонична връзка в персоналния си живот или пък на благополучен брак. Но по същата причина някои от тях в никакъв случай не се омъжват. Шерил Сандбърг разяснява по този мотив: " Не познавам нито една жена на управителна позиция, чийто персонален живот да не съотвества изцяло на кариерата й. ”

5. Вярват в триумфа си

Не става дума за това, че за триумфа би трябвало да си подготвен на всичко. Но, въпреки всичко, в случай че се влага в него, той безусловно ще пристигна. Трябва да вярвате в своя триумф, без значение какъв брой странна или пък напряко смахната може да наподобява вашата концепция в профил. Това е неизменима част от него. Кей Копловиц, създател на USA Network го удостоверява: " Длъжни сте да разберете, че можете да мислите и да действате по своему по пътя към мечтаната цел. Аз залагах на триумфа и го получих. " Изводът? Доверието в самия себе си е ключ към победа.

6. Не се опасяват да рискуват

Шерил Сандбърг споделя още, че всяка жена би трябвало да си зададе въпроса: " Какво бих направила, в случай че не се опасявах? " Реалните промени – в кариерата или в живота – ще ви накарат да изоставите играта на безвредна територия. Успешните дами не вземат безразсъдни решения, само че знаят по какъв начин да поемат добре обмислен риск.

7. Те знаят, че отводът върви ръка за ръка с триумфа

Отказът не е диаметралност на триумфа, а стъпка по пътя към него. Успешните дами знаят, че трудностите са наложителни в изкачването към върха. 12 издателства връщат с отводи първия том на „ Хари Потър ” на Джоан Роулинг. Но това не я стопира да продължи да изпраща ръкописа, до момента в който не получи международно самопризнание.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР