„Всяка жаба да си знае гьола“, казва народът, а поговорката

...
„Всяка жаба да си знае гьола“, казва народът, а поговорката
Коментари Харесай

10 култови издънки на пишман майстори

„ Всяка жаба да си знае гьола “, споделя народът, а поговорката в цялостна мощ важи за всички, които желаят да се вършат на майстори вкъщи
Когато човек желае да спести средства, от време на време взима извънредно неприятни решения. Като да вземем за пример, вместо да се свърже с професионални майстори , взема решение, че може да се оправи и със лични старания. В това няма нищо неприятно, стига да познаваме добре материята и да имаме най-малко най-малък опит.
Най-често обаче казусът въобще не е подобен и ние не се доверяваме на препоръките на хората, които се занимават с този тип действия, а избираме да действаме без да пита. Ето за какво резултатите нормално са плачевни и те умерено могат да влязат в тази куриозна ранглиста с издънки.
Криви стени? О, няма проблем!
Да залепиш плочки на крива стена в банята е може би един от най-редовните гафове, на които можем да се натъкнем. На кого му прави усещане, най-малко до момента в който не настъпи моментът, в който те не стартират да падат. Ако не сте в течение на някои елементи, направете си услуга – попитайте занаятчия, сътрудник, другар или комшия, който да ви отвори очите, че стените първо би трябвало да бъдат изравнени.
При подова настилка от цимент, която се рони и е в извънредно положение, също не се пристъпва незабавно към слагане на плочки. Не се изненадвайте от предизвестието, и такива ги има.
Толкова е скучно всичко да е безпрепятствено
Може би за мнозина от вас гладкото нанасяне на латекса по стените е нещо изцяло естествено. Други обаче не му придирят толкоз. Мажат с мечето (онова като четка с космите, а не животното в зоопарка) и оставят следи за генерации наред. А пък че имало петна и неравности, това са някакви дребни кахъри…
Дай си парите, на ти тези периоди
Сроковете са основен миг, в случай че сте попаднали на баш занаятчия, за който нямате никакви мнения. Плащате капаро, споделя ви се, че обектът ще е подготвен след месец, а в действителността се оказва най-малко няколко пъти по толкоз.
Вероятно сте от хората, които въпреки всичко ценят времето си и не разполагат с опция сами да оплескват нещата. Проявили сте капка здрав разсъдък, само че е трябвало да положите малко повече старания, до момента в който не попаднете на качествени реализатори.
Наводнени непредпазливо
За слагането на сифона също си има правила. И в случай че не ги знаете, хубаво е да се информирате особено, с цел да не се разсъните някоя заран, плувнали във вода. Той не се слага на най-високото място на пода, било то в банята, или на балкона, защото… към този момент казахме за какво.
Земетръс във ваната
Петък вечер е, а вие мечтаете за гореща вана с етерични масла и чаша алено вино. Страхотна фикция, която е напълно допустима, стига скоро да сте си сложили вана в банята и да сте я залепили добре. В противоположен случай ще имате много рисково прекарване, което може да ви прати и в болничното заведение. Ако панелът на коритото се отлепи в най-неочаквания миг, а вие не сте подозирали за заплахите, които ви дебнат, къпането ще се трансформира във съдбовно крушение. И да ви се желае да пуснете пост с рецензии към виновния за гафа, потребен ход нямате – белким не сте не запомнили, майсторът сте вие?!
Мазилката ми е втора природа
Ако в никакъв случай не сте хващали шпаклата, а имате самочувствието на вълка с дебелия врат, не бързайте да се тупате в гърдите. Докато размахвате самоуверено инструмента, току виж сте замазали и разклонителя за стената. Не забравяйте, тук не развиваме теории – това са обстоятелства от жестоката и тъжна реалност.
Кабели и вода – какво пък толкоз
В този образец играта може да загрубее неописуемо. Сигурно не допускате, само че по тази причина майсторите са профилирани. Има си експерти по електрическо зареждане, има си и водопроводчици, както и специалисти във всяка една област от домашните поправки. Не допускайте даже и звънецът на вратата да е обвързван, тъй че да има външни кабели, изключително в случай че те са наоколо до водосточната тръба. Всичко е допустимо на този свят, въпросът е за какво да го вършим непременно, единствено и единствено да потвърдим, че можем да се изложим тотално.
Акробатическите умения у дома
Отново рисково начинание, което може да ви коства най-малко чифт счупени крайници или ръце. Ако нямате постоянна стълба, с цел да се покатерите, където би трябвало, въобще не се захващайте с височинни работи. Намерете кой да го свърши, тъй като той по всяка възможност ще дойде с подобаващото съоръжение за задачата. Качването върху странни аматьорски съоръжения, летвички или кекави столове, не си коства, освен тъй като ще станете за смях пред децата – вие сте застрашени съществено.
Мислене на дребно
Понякога е мъчно да погледнеш световната картина и да осъзнаеш, че вратата към тоалетната би трябвало да се отваря по този начин, че да имаш достъп до самото казанче. Ако тя се врязва непосредствено в него, ще би трябвало да правите потребностите си пред останалите членове на фамилията, тъй като пространството не доближава за сядане. И е занимателно единствено на картинка, повярвайте!
От играчка – плачка
„ Минута нехайство, цялостен живот мъртъв “ – или по какъв начин обикновеното продупчване с дрелка може да се трансформира в такава авантюра, че и най-скъпоплатените режисьори да ти завидят за уменията. Ако слагането на всякакви уреди в жилището ви се коства детска работа, помислете си още веднъж.
В междините на стените минават тръби, да вземем за пример в кухнята, които свързват и банята, а в случай че бъдат несъзнателно пробити, ви чака освен мощна бликам с вода. Погромът ще ви коства много скъпо, а и ще ви коства доста повече време, старания, труд.
Не бързайте да си отдъхвате, в случай че нищо от това не ви е спохождало при ремонтни действия вкъщи. Може би въпреки всичко имате какво да споделите и вие – кои са майсторските рядкости, с които вие персонално сте се сблъсквали?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР