Всяка група да помисли и да предложи един или двама

...
Всяка група да помисли и да предложи един или двама
Коментари Харесай

Партиите още търсят първия измежду равните в духа на Конституцията

Всяка група да намерения и да предложи един или двама претенденти от друга политическа мощ. Може да ви се коства друго, само че единственият метод алените линии, които са станали пропасти, да бъдат затворени е да подходим рационално и рационално.

За това настоя някогашният министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков след извършения 3-часов председателски съвет в Народното събрание.

Това, което достигнахме до първи консенсус, е да бъдем оптимално градивни и справедливи в разпоредбите, които предлагаме, настоя Петков. Този парламент ще е и е доста фрагментиран. Новият ръководител на Народното събрание би трябвало да бъде неконфликтна персона. Най-важното е да се стремим да се повдигнат претенденти, които имат високо публично доверие, посочи Кирил Петков.

Ако успеем да влезем в полемиката, да не си подвикваме, да се почитаме, имаме късмет да създадем това, което всички чакат от нас, акцентира Кирил Петков и прикани партиите да се вслушат в предложенията на Политическа партия.
 В Народно събрание всичко стартира от началото
В Народно събрание всичко стартира от началото

След четири часа председателски съвет

Според Даниел Митов от ГЕРБ предлаганите критерии от Политическа партия са сложни за реализиране. Политиката е конфликтно поле и всичко депутати са конфликтни персони. Сблъсъкът в политиката обаче Митов не знае по какъв начин се заобикаля.

Десислава Атанасова прикани за опрощение от хората, че повече от 30 часа се води един и същи спор. След като по тази тематика няма никакво единодушие доста мъчно и с доста взаимни отстъпки, в случай че имаме сили да ги реализираме, би се решавало всичко друго, уточни Атанасова.

Тя не желае да звучи назидателно, само че това, до което часове наред стигали в диалозите си, било че всеки един от депутатите е подготвен на всевъзможни отстъпки.

Демократична България предложи един излаз - ръководителят на Народното събрание да е на ротационен принцип и ГЕРБ го поддържа, подсети Атанасова, която поздравила Политическа партия за отдръпването на кандидатурата на Никола Минчев.
 Фалстарт и на втория ден на първото съвещание на Народно събрание
Фалстарт и на втория ден на първото съвещание на Народно събрание

Три часа продължи председателския съвет

Атанасова предложила на последния председателски съвет да се обединят партиите и да търсят единодушие по други справедливи критерии.

Тя предложи да се избере ръководител за Народното събрание най-възрастният , като той ще има заместник-председатели и със единодушието на всички Народното събрание да взима решения. Това обаче не било подкрепено от председателския съвет.

Второто предложение - първата и втората политическа мощ да изтеглят номинациите и третата да излъчи ръководител на Народното събрание. Това обаче депутатите също не го подкрепили.

" Сега сме сложени отново пред същия въпрос оттук-нататък. Очевидно е, че ние сякаш не си даваме сметка, че повече от 30 часа се въртим в кръг. Хубавото е най-малко, че към този момент тонът ще е надалеч по-приличен, взаимоуважителен, без грубости и персонални нападки. Това ще ни изведе ли от положението, в което обсъждаме разпоредбите за избор - няма, тъй като всеки един от депутатите може да прави предложение, без въобще да са подчинени на критериите, които предложи Кирил Петков ", изясни Атанасова.
 Служебният кабинет прикани депутатите да си изберат ръководител
Служебният кабинет прикани депутатите да си изберат ръководител

Трябва да се задвижат законопроектите и бюджета за 2023 година

Тя прикани партиите да се обединят към фигурата на този, който може въпреки и официално да извърши условията в духа на Конституцията.

Асен Василев чака най-възрастният депутат да избере ръководител на законодателния орган . Този парламент се обрисува да е къс и щом за тази позиция не можем да реализираме единодушие, какво остава за болшинства за държавно управление. 

Второто нещо, съгласно него е, че по-лесно може да се реши кой е конфликтен. Има задоволително разсъдък в залата, с цел да изберем човек, който да не взривява залата, настоя той. Асен Василев прикани да се намерения кой е индивидът, който може да направи по този начин, че Народното събрание да не е изгубено време за България. Този човек би трябвало да има уменията и познанията, открои той.

Василев прикани депутатите да изберат индивида, който ще направи Народното събрание работлив.
анкета
Колко ще изкара 48-то Народно събрание?
Един месец До Коледа Шест месеца Година Пълен мандат
Един месец

До Коледа

Шест месеца

Година

Пълен мандат

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов също взе думата. Видно е, че има предпочитание най-малко на думи за реализиране на съгласие и консенсус. " Възраждане " оферират различен критерии - шефът на Народното събрание да няма политически опит и биография, която да не ги е сблъсквала с политиката. Такъв обаче нямало и това, което предлага Костадинов е да се излъчат хора, които няма да задават и провокират реакцията - " този не ", а да питат " този кой е ".

Той счита, че новоизбраният ръководител на Народното събрание няма да е панацеята и лечителят, който ще излекува всички болки, а въпреки всичко ще даде опция за работа. Другият вид е да се отиде на нови избори, в което по думите на Костадинов няма нищо ужасно.

" Възраждане " също обмисля да изтегли кандидатурата си за началник на Народното събрание - юрист Петър Петров, само че както се изрази Костадинов ще повдигнат различен квалифициран правист.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР