Всяка година все повече хора приемат хранителни добавки, които им

...
Всяка година все повече хора приемат хранителни добавки, които им
Коментари Харесай

Защо не е безопасно да приемаме биотин като добавка

Всяка година от ден на ден хора одобряват хранителни добавки, които им дават обещание по-бързо растяща коса, по-блестяща кожа и по-здрави нокти. Не постоянно обаче обещаният резултат е налице, а в най-лошите случаи може даже да си навредим.
 Витамините, прекаляването с някои от тях и до какво може да докара
Витамините, с които да не прекаляваме

Много хубаво не е на хубаво

Двете най-популярни добавки за хубост са колаген и биотин. И до момента в който с колагена подводните камъни са малко, то с биотина (витамин В7) би трябвало да се внимава. потвърждава, че съвсем постоянно добавките с биотин съдържат в пъти повече количество от този витамин, в сравнение с тялото ни е нужно.

Препоръчителната дневна доза В7 за възрастни е 0.03 мг, а някои марки добавки съдържат 650 пъти повече. Прекален банкет на може да промени резултатите, когато се проучване за проблеми с щитовидната жлеза, сърцето или недостиг на витамин D. А с това и до подправена диагноза, споделя доктор Ребека Хартман от Харвардското учебно заведение по медицина пред.
 Снимка 627419

Д-р Адам Фридман от университета " Джордж Вашингтон " е по-директен: " Ако страдате от недостиг на биотин, няма да идете в аптеката да си купите добавка. Защото най-вероятно към този момент ще сте болница ".

Ето и кои са целесъобразните хранителни артикули, които съдържат биотин:

Яйчен жълтък

Бобови култури

Ядки

Семена

Д-р Фридман предлага да заложим на тях, а не на добавките. И напомня, че с рискуваме по-малко, в случай че го одобряваме като добавка. Стига в действителност да ни е необходим и приемът да е координиран с доктор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР