Всяка година властта харчи милиарди от т.н. излишък без никакви

...
Всяка година властта харчи милиарди от т.н. излишък без никакви
Коментари Харесай

Румен Радев: Кризата показа, че хазната е празна

Всяка година властта харчи милиарди от тъй наречените остатък без никакви правила, само че рецесията сподели, че хазната е празна. Това съобщи в Благоевград президентът Румен Радев, който взе участие в съвещание на локалния спешен щаб. Държавният глава означи, че 10 години ръководещите убеждават, че имат запас, само че това се оказва погрешно. Радев е безапелационен, че заемът от 10 милиарда лева, който ще тегли държавното управление, би трябвало да се харчи под непоколебим публичен надзор, с цел да не потънат парите, както постоянно е ставало до момента.

Президентът акцентира, че борба и преустановяване на разговора с изпълнителната власт няма. " Ветото, което постанових върху Закона за изключителните ограничения, поправя рискови разпореждания в закона, които дори ГЕРБ осъзнаха и одобриха. Време е и министър-председателят да се смири и да одобри истината, както го направиха и личните му депутати. Сега не е време за ядосани пози и за прочувствени безредици ", безапелационен бе президентът.

Радев изрази терзание за поставената от държавното управление задача всички здравни заведения да обособят обособени звена за лекуване на ковид. Според него в актуалната обстановка това крие риск изцяло да се блокират лечебните заведения и да стане невероятно лекуването на остри хронични, онкологични, кардиологични и незабавни случаи. " Хората стоят у дома и чакат. По мнението на доста експерти има риск смъртността да се увеличи надалеч над тази от КОВИД-19 ", предизвести президентът.

При работата с благоевградския спешен щаб се е формирала концепция за обособяването на звено, което да бъде подсилено с анестезиолози, лекари и сестри от другите лечебни заведения. По този метод ще има ясно разделяне на потоците и там ще се обособят всички инфектирани с ковид, с цел да може другите лечебни заведения да продължат да обслужват пациенти, разясни той.

Президентът благодари на хората на първа линия - лекари, служители на реда, доброволци, чиновници в превоза, търговията, обществените системи, учителите и на всички, които извършват дълга си в сложни условия. Той изрече удовлетворение от видяното в Благоевград и поздрави кмета Румен Томов за самодейностите и ограниченията за предотвратяване от ковид.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР